Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Sagrada Família) Per celebrar el 130è aniversari de Gaudí com a arquitecte de la Sagrada Família, la Basílica ha creat un desplegable on es proposen tres rutes que permetran una aproximació a la vida i l’obra de l’arquitecte. La primera ruta convida a seguir les passes de Gaudí, el camí que feia diàriament des de de la seva residència del Park Güell, el segon porta a conèixer els domicilis de Barcelona on va viure, i el tercer transcorre per les seves obres més destacades. El mapa està disponible en paper a la Basílica i en pdf al web

Amb aquestes rutes, la Basílica de la Sagrada Família commemora l’aniversari de l’encàrrec a Gaudí del projecte del temple. Fa 130 anys, concretament el 3 de novembre de 1883, un jove Gaudí va assumir amb entusiasme l’encàrrec de construir una església dedicada a Jesús, Maria i Josep. El projecte marcaria no sols la seva trajectòria, sinó també la història de l’arquitectura i la silueta de Barcelona.

Aproximació a la vida i l’obra de l’il·lustre arquitecte a les xarxes socials

Paral·lelament, també s’ha posat en marxa un concurs internacional de preguntes i respostes a través de Facebook amb el qual es podrà guanyar una visita exclusiva a la Basílica –fora de l’horari habitual de visites- i un sopar per a dues persones al restaurant de la Casa Calvet.

El temple de la Sagrada Família és una obra única al món, resultat de la genialitat de l’arquitecte català Antoni Gaudí (1852-1926). La Basílica va ser iniciada al 1882 i avui segueix en construcció. La Sagrada Família és el màxim exponent de l’arquitectura catalana. Des de l’any 2005 forma part del Patrimoni Mundial de la Unesco. El temple fou consagrat i declarat Basílica menor el 7 de novembre de 2010 pel Sant Pare Benet XVI.