Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(IQS) Marian Puig, conseller delegat d’ISDIN; Àngel Font, coordinador de desenvolupament estratègic de la Fundació “la Caixa”; i Mariona Xicoy, secretària general de l’Oficina de Barcelona d’Uría Menéndez, són les tres personalitats que s’acaben d’incorporar al Patronat de la Fundació IQS, màxim òrgan de la institució.

Al cap d’un any de l’elecció del P. Enric Puig Jofra, SJ, el passat juny de 2010, la reflexió estratègica impulsada sota el seu mandat va donant els seus fruits en les diverses línies de treball per marcar el full de ruta que ha de configurar el posicionament d’IQS en els propers 10-15 anys.

En aquest context cal contemplar aquestes tres incorporacions com un pas important, ja que aglutina interessants perspectives del teixit social català que componen la base d’una institució més que centenària.

En l’actualitat són dotze els membres del Patronat de la Fundació IQS, que està integrat, sota la presidència de l’esmentat P. Enric Puig Jofra, SJ, pels jesuïtes Dr. Alberto Barrera, SJ, i el Dr. Llorenç Puig, SJ, com a vicepresident i secretari respectivament. A més compta amb vuit vocals més, a saber, l’expresident del Parlament de Catalunya, el Molt Hble. Sr. Joan Rigol; el president de l’AIQS, l’Associació d’Enginyers i Químics d’antics alumnes IQS, Jaume Àrboles; l’expresident del Consell d’Administració de Nestlé España i ara president de la Fundació Empreses IQS, Dr. Josep Arcas; els enginyers químics IQS Ramon Escamilla i Jordi Segarra; i, finalment, els tres nous membres, el enginyer químic IQS Marian Puig, Promoció IQS del 1979, del Grup Puig; i el doctor en Economia i Empresa per IQS, Àngel Font, i l’advocada Mariona Xicoy, del despatx jurídic Uría Menéndez. Així mateix és membre del Patronat el Dr. Enric Julià Danés, director general IQS.

Sobre la governança d’IQS

IQS és una Fundació Privada i està regida per un Patronat en què tots els membres són designats pel Provincial de la Província Tarraconense de la Companyia de Jesús. IQS es membre fundador de la Universitat Ramon Llull.

El Patronat elegeix entre els seus membres el president, vicepresident i secretari i té com a missió principal vetllar perquè la institució segueixi l’ideari d’IQS, proposar les línies generals del pla estratègic i aprovar el pressupost a l’inici de cada exercici i el seu acompliment al final. També té com a funció el nomenament del director general, que és el responsable de la marxa del dia a dia.

Perfils biogràfics

Àngel Font. Estudiós del model de transformació de les caixes d’estalvi opta per mantenir el seu esperit social original.

Àngel Font (1965) és Doctor en Economia i Empresa per IQS-Universitat Ramon Llull, Llicenciat en Ciències Químiques per UB i diplomat en Direcció d'Empreses per EADA. Va començar la seva activitat laboral en una enginyeria mediambiental, encara que aviat es va implicar en temes socials en incorporar-se el 1992 a Intermón Oxfam on va impulsar els projectes a Amèrica Llatina, va dirigir la comunicació i la captació de fons, i va ser adjunt al director general. En 2000 va participar de la creació de la Fundació Un Sol Món, en el si de l'Obra Social de Caixa Catalunya, des d'on va impulsar projectes d'inserció laboral, habitatge social i microfinances. Al juliol de 2010 es va incorporar a la Fundació La Caixa, com a coordinador de desenvolupament estratègic.

Col·labora amb diverses universitats i escoles de negoci en activitats acadèmiques vinculades a les microfinances i la gestió d'entitats no lucratives i les microfinances.

Marian Puig. Partidari de l’esperit emprenedor i de la cultura de l’esforç d’IQS

Marian Puig (1955) és llicenciat en Enginyeria Química, Master of Science, per IQS-Universitat Ramon Llull i té un Master of Business Administration per l’International Institute of Management Development de Lausanne.

Els seus inicis com a enginyer químic estan al Grup Puig, on també a exercit diferents càrrecs al departament de vendes i màrqueting. Entre el 1991 i el 2001 va ser president i CEO de Paco Rabanne, i entre el 1995 i el 2001 va ser co-CEO del Grup Puig. Des del 2004 és conseller delegat d’ISDIN.

Mariona Xicoy. La primera dona dins el Patronat de la Fundació IQS.

Mariona Xicoy és advocadessa de l’oficina de Barcelona d’Uría Menéndez des de l’any 1989. Va ser membre de l’equip de Dret Mercantil i Societari de l’oficina de Barcelona i des del 2000 és Secretària General de l’oficina de Barcelona d’Uría Menéndez, on està al càrrec del procés de selecció dels nous advocats i del seguiment del seu desenvolupament professional.

Xicoy es va llicenciar en Dret per la Universitat de Barcelona i té un postgrau en direcció de persones per la UOC. És membre del Col·legi d’Advocats de Barcelona i va ser membre de la Comissió de Deontologia del Col·legi d’Advocats de Barcelona durant un any, entre el 2007 i el 2008.

P. Enric Puig Jofra, SJ. Una gran dedicació als joves i altes responsabilitats dins l’església.

La seva trajectòria conjuga una doble vessant: gran dedicació als joves, com a director general de la Joventut de la Generalitat de Catalunya (1980-1989), i altes responsabilitats d’organització dins de l’església, com a canceller-secretari de l’arquebisbat de Barcelona (1996-2000). Actualment, és secretari general de la Fundació Escola Cristiana de Catalunya, i va ser nomenat, pel cardenal Lluís Martínez Sistach, coordinador de la visita apostòlica del papa Benet XVI, el 7 de novembre, per a la consagració del Temple de la Sagrada Família. L’arribada del P. Puig a la presidència del Patronat de la Fundació IQS ha impulsat una reflexió estratègica.