Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Arquebisbat de TarragonaCàritas Diocesana de Tarragona ha clausurat els cursos bàsics d'atenció domiciliària organitzats enguany conjuntament amb la Fundació Endesa i Inditex. Han participat 31 persones en situació d'atur i de vulnerabilitat, d'entre els quals 19 ja han trobat treball en l'àmbit en el qual s'han format i 4 en un altre sector. 

L'objectiu és continuar augmentant el nivell d'ocupabilitat d'aquestes persones. En l'última memòria publicada per Càritas Diocesana es destaca que un 69% de la població atesa es troba en situació de desocupació. Des de l'anàlisi d'aquesta realitat han creat nous projectes i eines per a donar resposta material i emocional a les necessitats plantejades, fent una aposta pels projectes sociolaborals i formatius.

Un bon exemple són aquests cursos. Enguany, com a novetat, cal destacar que ha estat Càritas Diocesana de Tarragona qui ha gestionat i realitzat els cursos i ho ha fet en la parròquia de San José Obrer de Torreforta.

El curs bàsic d'atenció domiciliària ha ofert 182 hores lectives i ha inclòs matèries com la neteja domèstica, higiene i organització de la llar, alimentació, dietètica i cuina, habilitats personals i socials, atenció a persones dependents i també orientació laboral, prevenció de riscos i igualtat. 

La formació també ha comptat amb pràctiques no remunerades en les empreses Citynet, Arc i serveis i en la Fundació Bonanit.

Els alumnes del curs han estat persones parades de llarga durada d'entre 22 i 51 anys, amb un nivell bàsic de formació (o amb formació no reconeguda), coneixement de la llengua i residents al Camp de Tarragona.

Més oportunitats laborals

Des de Càritas Diocesana es valora molt positivament la xifra d'ús dels participants en aquests dos cursos, ja que un 74% dels participants ha trobat treball i un 61% ho ha fet en l'àmbit que s'ha format. No obstant això, es destaca que no s'ha de perdre de vista la perspectiva de la precarietat, la qual cosa l'entitat fa visible amb el lema El teu compromís millora el món.