Vés al contingut
Catalunya Religió

(Maristes) "Tant de bo quan llegiu aquest llibre pugueu canviar la vostra mirada quan mireu un infant". Són paraules de Marina Gual, orientadora del col·legi Maristes La Immaculada de Barcelona, a la presentació del llibre "Trencar el silenci: deu rostres, deu veus", que s'ha presentat el dilluns 25 de novembre a la Biblioteca Central d'Igualada.

L'acte també va comptar amb la presència dels autors, els periodistes Jordi Martínez i Imma Amadeo, i Gabriel Villa-Real, Vicari Provincial de L'Hermitage.

"Trencar el silenci: deu rostres, deu veus" parteix del testimoni de deu persones que dins de la institució marista treballen per la prevenció i la protecció de l'abús sexual en el marc de la defensa dels drets dels infants. Són testimonis de diversos àmbits (mestres, orientadores, educadors d'obres socials, responsables d'Equips de protecció a la infància...) de diversos països de L'Hermitage i de més enllà de la Província.

Els ponents van destacar la visió esperançadora que ofereix el llibre sobre un problema social greu i que "s'ha d'abordar com a societat", com va explicar Jordi Martínez. Un llibre que, segons el periodista "ens ha permès explicar que ja hem passat del blaic i negre al color".

Per la seva banda, Gabriel Villa-Real va destacar la importància de l'atenció a les víctimes de l'abús i va afegir que "per trencar el silenci s'ha de donar la paraula a aquelles persones que ens han impactat amb la seva experiència". Villa-Real va recordar que amb les campanyes posades en marxa a les obres educatives maristes, en els últimes tres anys han aflorat una vinenta de casos d'abús sexual, la majoria en l'ambit intrafamiliar "i jo ja no soc la mateixa persona que era anys enrere, perquè aquestes experiències ens canvien".

Marina Gual, per la seva part, va recordar que és imprescindible que "la nostra por com a adults no ens paralitzi" i va reclamar eines perquè educadors i educadores tinguin la formació adequada per poder-se enfrontar a casos d'abús sexual. I Imma Amadeo va recordar que, a través de les deu persones entrevistades, el llibre dona veu a milers i milers de persones que dins de la institució marista estan treballant per la defensa dels drets dels infants, "un llibre on hi ha dolor, però on també hi ha molta esperança".

Entre altres, la presentació va comptar amb la presència de representants de l'Ajuntament d'Igualada, germans maristes, i membres de la comunitat educativa del col·legi Maristes Igualada i del CRAE que els Maristes gestionem a la ciutat.

Temàtica
Territori
Institucions

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.