Vés al contingut
Catalunya Religió dl. 26/04/2021

(Inspiració 2022) ‘Travessa cap al 2022: un any de reflexió ciutadana’ ofereix aquesta setmana dos actes més d’aquesta iniciativa manresana. Dimecres, emmarcada en l'àmbit ‘Silenci’, tindrà lloc una “caminada cconscient’. Se sortirà a les set del vespre de la plaça Major de Manresa i acabarà al Museu de Geologia Valentí Masachs, que està ubicat a la seu de la UPC-EPSEM, al número 61 de l’avinguda de les Bases de Manresa.

L’endemà, dijous, la filòsofa i educadora Àngels Canadell pronunciarà la conferència ‘En companyia del bosc’. Serà la primera de les xerrades de l’àmbit 'Terra' i es farà també a les set del vespre, a la sala Els Carlins de Manresa. En aquesta conferència, inclosa en la setena edició del cicle Ignàgora, Canadell ens convida a explorar el subsòl o humus de la cultura, on es gesten els processos de regeneració de la Terra i les nostres arrels simbòliques.

La ponent i relatora ha explorat des de ben jove la relació entre la consciència i el món, amb la intenció d’obrir perspectives de canvi a la societat actual. Crítica amb la modernitat i el model econòmic que la dirigeix, sensible a les desigualtats socials, ha buscat en altres visions del món, inspiració i coneixement per a transformar el present. Ha estat docent en diverses universitats investigant els eixos de la cosmovisió emergent, centrant la seva feina en el canvi de model educatiu. Buscant sempre l’equilibri entre el camí interior i l’acció social, s’ha centrat en l’elaboració del projecte Uniterra com a síntesi de la seva experiència personal i intel·lectual.

Retransmissió de la xerrada 1 de Travessa cap al 2022 a càrrec d'Àngels Canadell

Per assistir a aquesta xerrada, les persones interessades poden reservar una localitat a través de la pàgina web de Els Carlins. També es podrà veure la conferència per streaming en directe en el canal de youtube d'Inspiració 2022. La xerrada comptarà amb servei d’interpretació en llenguatge de signes gràcies a la col·laboració entre Ajuntament de Manresa i el Casal del Sord de Manresa i Comarques.

Travessa cap al 2022 és organitzat per l'Associació Inspiració 2022 amb la col·laboració de l'Ajuntament de Manresa, Manresa 2022 i Umanresa-FUB i proposa un any de reflexió ciutadana amb una sèrie d’actes i xerrades, oberts a tots els públics i entitats, que permetin inspirar i ajudar a fer aportacions concretes en diferents àmbits de la vida personal, ciutadana i social. Per consultar la programació i inscriure's a la caminada conscient i a la resta d'actes es pot fer a través de la pàgina web www.travessa2022.cat.

Inspiració 2022 és un grup ampli i divers de persones que volen vetllar pel que pensen que és el nucli fonamental i essencial de Manresa 2022: la commemoració d'una transformació espiritual viscuda per Ignasi de Loiola fa cinc-cents anys a la ciutat. En aquest sentit, el grup pretén que la commemoració de Manresa 2022 possibiliti l’aprofundiment del que suposa la transformació espiritual en els diversos àmbits de la vida personal, ciutadana i social.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Imatge
Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.