Vés al contingut
Catalunya Religió

(Centre Sant Jaume /CR) La Transpirinaica Social Solidària (TSS) ha arribat aquest any sota el lema “La Cadena de la Vida”. Durant més de trenta dies, 300 joves d’entitats socials com el Centre Sant Jaume, de Badalona, entre d’altres, comparteixen experiències vitals amb més de 200 professionals de diferents sectors empresarials mentre realitzen una travessa pels Pirineus.

No es tracta només de caminar i compartir camí, sinó que hi ha tot un conjunt d’activitats planificades com xerrades, conferències i tallers amb l’objectiu de potenciar valors personals, com la companyonia i el lideratge, fomentar la superació personal i oferir oportunitats de futur.

Com a entitat sense ànim de lucre, la Transpirinaica neix el 2013 de la Fundació Formació i Treball i és una activitat referent al territori. Per a la Sílvia Carvajal, orientadora laboral del Centre Sant Jaume, la TSS “és vivència, és emoció, és una de les claus per obrir portes cap al futur dels joves”. Aquesta oportunitat permet als joves “descobrir noves capacitats i reforçar totes aquelles que ja tenen”.

Uns dies de creixement personal que han sorprès a la Lamyae Sabili, una de les joves vinculades a l’entitat badalonina que enguany ha participat a la TSS. “El primer dia vaig pensar que no podria acabar tots els trams”, afirma la jove. Lluny d’aquestes pors, la jove va anar agafant ritme fins que va acabar liderant un dels trams. Superats els nervis i trobar-se en un nou entorn on havia de conviure amb gent que no coneixia, la Lamyae ha fet noves amistats i en destaca paisatges “increïbles” i la tranquil·litat per poder “desconnectar i pensar en moltes coses”.

En Xavier Cortés, educador social de la UEC "Gorg Sant Jaume", també s’ha calçat les botes per participar a la TSS amb les joves del centre. Per a Cortés també era la primera vegada que participava en aquesta travessa. Aquest amant de la muntanya està acostumat a les excursions, i considera que l’activitat ha estat un gran què per apropar els joves a la natura. “Els tres nois que han participat del nostre centre no havien anat abans a la muntanya”, assegura.

A causa de la Covid-19 la TSS s’ha hagut de readaptar. Generalment el grup feia la travessa començant en un punt i acabant en un altre, mentre que en aquesta edició han anat fent trams, tornant sempre a un “camp base”. Tot i així les joves han pogut compartir moments de reflexió, xerrades i altres activitats, a més d’obrir-se camí, a peu.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.