Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Sant’Egidio) Amb testimonis de països com Moçambic, Líban, Síria, Sudan del Sud i la República Centreafricana, i veus dels corredors humanitaris i de l’illa grega de Lesbos. Malgrat que el confinament que dicta la pandèmia enguany no permet dur a terme la tradicional marxa de la Jornada Mundial de la Pau fins a la plaça de Sant Pere, la Comunitat de Sant’Egidio no renuncia a començar l’any nou amb els que treballen per un món més just i més humà, sense guerres, terrorisme ni violència de cap tipus. Per això l’1 de gener –a partir de les 11.05 per streaming a través de www.santegidio.org– convida a tothom a participar a ‘Pau arreu de la terra 2021’, una “manifestació virtual” que sobrevolarà diferents zones del món i acabarà connectant amb l’àngelus del papa Francesc.

Responent al tema que Francesc ha triat per a la Jornada, ‘La cultura de la cura com camí de pau’, després d’una introducció del president de la Comunitat, Marco Impagliazzo, durant l’acte –que es traduirà a diferents idiomes i es podrà seguir des de tots els continents– se sentiran veus i testimonis de: els centres DREAM de cura de la sida a l’Àfrica i de prevenció de la covid-19, especialment el de Zimpeto (Moçambic), que el Papa va visitar fa un any; el nord d’aquell mateix país, on els atacs de grups armats han provocat moltes víctimes i milers de desplaçats, el Líban, on l’explosió del passat estiu va debilitar encara més un país que ja estava sotmès a un gran patiment.

També es parlarà dels corredors humanitaris amb origen al mateix Líban (per a refugiats sirians) i a l’illa grega de Lesbos, del procés de pau de Sudan del Sud i de la República Centreafricana, on darrerament s’han celebrat eleccions presidencials i on cal protegir el camí cap al desarmament i el diàleg nacional.

En acabar un intens recorregut per les “ferides” del món i les esperances de pau, l’acte connectarà amb l’àngelus del papa Francesc per escoltar el seu missatge.

La “manifestació virtual” es retransmetrà per streaming –amb traducció a diferents idiomes– a partir de les 11.05 de l’1 de gener a través de la web www.santegidio.org i de la pàgina de Facebook de la Comunitat. Els periodistes que estiguin interessats a seguir l’acte poden notificar-ho bo i escrivint a com@santegidio.org per rebre més informació i detalls sobre les imatges que s’emetran.