Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Abadia de Montserrat) La Comissió Ibèrica del Diàleg Interreligiós Monàstic (DIM) i l'Institut Superior de Ciències Religioses de Barcelona (ISCREB), amb el suport de la Fundació Abadia de Montserrat 2025, organitzen del 6 al 8 de juliol el XVI Curs de formació interreligiosa al Monestir de Montserrat. Enguany el curs se centra en la tradició jueva d'avui dia i comptarà amb la ponència de la investigadora Jenny Read-Heimerdinger. Les inscripcions per participar-hi ja s'ha obert i es podran fer fins al 22 de juny. 

A partir de les seves arrels bíbliques, que formaran una part important de la matèria, Heimerdinger presentarà la continuïtat i els canvis que ha sofert el judaisme per poder entendre la tradició jueva actual. Així, es tractaran temes com la seva espiritualitat, els seus costums, la cultura, els seus textos sagrats i la seva interpretació, les diferències entre les diverses tradicions, entre d'altres. 

El judaisme és la religió monoteista més antiga del món amb gairebé quatre mil anys d’antiguitat. Els seguidors del judaisme creuen en un Déu que es va revelar a través dels antics profetes. Des de Montserrat, asseguren que la història del judaisme és essencial per entendre la fe jueva, que té una rica herència de lleis, cultura i tradició.

Jenny Read-Heimerdinger és investigadora associada a la Universitat de Bangor, Gal·les. Doctora en estudis bíblics (linGüística grega) per la mateixa universitat (1994), ha impartit docència com a professora de Nou Testament a Bangor i ha estat convidada per universitats de diversos països des del 2006. Forma part d'un equip internacional constituït per especialistes d'alt nivell que preparen una nova presentació de la crítica textual del Nou Testament. El seu llibre The Bezan Text of Acts. A Contribution of Discourse Analysis to Textual Criticism (Sheffield Academic Press, 2002) ha servit de referència per al comentari en anglès i per a l'edició catalana de l'obra de Lluc.

El curs té un preu de 300 € que inclou la matrícula i l'estada completa. Els participants s'allotjaran a l'Hostatgeria del Monestir de Montserrat. El dia 6 de juliol tindrà lloc l'obertura del curs, la rebuda i les presentacions. Del 6 al 8 hi haurà les xerrades en horari de 9:15 h a 10:30 h; de 12:15 h a 13:00 h; i de 16:00 h a 17:30 h.