Vés al contingut
Catalunya Religió

(Glòria Barrete –CR) El 1214 Sant Francesc d'Assís va passar per Catalunya, ja fa 800 anys. Vuit segles d'història que han deixat empremta al nostre territori en forma de presència franciscana a través d'ermites, escoles, convents, inclús ha deixat el nom d'un minúscul carrer a la ciutat de Barcelona, passatge del dormitori de Sant Francesc. Un llegat històric i cultural que els franciscans del convent del carrer Santaló a Barcelona han volgut oferir a la gent en forma de XII exposició de llibres titulada enguany el pas de Sant Francesc per Catalunya.

Però què representa el franciscanisme avui dia? Fra Agustí Boadas, arxiver i bibliotecari dels franciscans a Catalunya, explica que "històricament el franciscanisme s'ha definit per la pobresa, per demostrar al món que es pot viure feliç amb poques coses", i hi afegeix: "aquesta manera de trobar la felicitat no només ho fem amb la pobresa, sinó també amb la fraternitat, vivint tots en comú".

Una espiritualitat històrica adaptada als nous temps

Tot i mantenir alguns principis de vida de l'època del seu fundador, com vestir amb hàbit, els franciscans són molt conscients que els temps canvien i que "també l'espiritualitat s'ha d'adaptar als temps, i ha de ser més propera a la gent, més encarnada, més exprés, perquè la gent de ciutat té menys temps que la gent de camp".

Però, i aquesta opció de vida franciscana, com es pot implementar a la vida d'un seglar del s.XXI? Boadas ho té clar: "tothom pot ser franciscà, com deia mossèn Cinto, perquè tots podem fer passos per viure una vida més senzilla i més feliç".

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.