Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Per saber-ne més

(CR) El grup promotor de la Causa de Beatificació de Josep Torras i Bages recupera la memòria del doctor de l’Església catalana amb la conferència "Torras i Bages, un 'idealista' que creia en la llibertat". La ponència, a càrrec del doctor en teologia i filosofia Josep-Ignasi Saranyana, tindrà lloc aquest divendres 7 de febrer a les 19h a l'Auditori del Museu Episcopal de Vic.

La primera de les "Conferències Torrasianes", que s’organitza en col·laboració amb l'Institut Superior de Ciències Religioses de Vic i el Museu Episcopal, es fa coincidint amb la data de mort del bisbe Torras. La intenció del grup promotor és fer cada any, en aquest data, una conferència divulgant el pensament del bisbe.

Torras i Bages, a la segona part de la "Tradició catalana", realitza la primera història de la filosofia catalana. Allà sosté que l'esperit, el caràcter, català està profundament marcat pel pensament de sant Tomàs d'Aquino. Considera que Catalunya és un poble amb esperit medieval. És precisament per argumentar aquesta tesi que realitza una història de la filosofia catalana, que és, en bona mesura, una història de la filosofia medieval catalana.

Saranyana és un reconegut historiador de la filosofia medieval que ha publicat nombrosos articles i llibres sobre aquest tema. Des dels ulls d'un historiador de la filosofia del segle XXI, es plantejarà si la tesi de Torras i Bages és vigent en el dia d'avui.

En aquest mateix acte es presentarà la web, operativa a partir del dia de la conferència, on es compila l’obra completa de Torras i Bages.