Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(CR) Fa mesos que els joves cristians a Catalunya tenen marcat a les seves agendes el cap de setmana del 19 i 20 de maig. També els delegats de Joventut de les deu diòcesis catalanes i tot l'equip de voluntaris que participarà de l'Aplec de l'Esperit a Tortosa. I és que ja han passat quatre anys des de l'anterior aplec a Banyoles i just quaranta anys des del primer Aplec de l'Esperit celebrat a Siurana.

L'Aplec de l'Esperit és una trobada de joves catòlics de diversos grups cristians convocada pels bisbes catalans cada tres o quatre anys i que se celebra en la festa de la Pentecosta. L'objectiu és compartir vivències i reflexions sobre la fe.

El primer Aplec, iniciativa dels Minyons Escoltes i Guies de Catalunya l'any 1978, va tenir les seves rèpliques els anys posteriors. Al Santuari del miracle a Solsona l'any 1982, a Poblet al 1985, a Lleida l'any 1988, a Manresa al 1991, a Girona l'any 1994, a Vilafranca del Penedès al 1998, a la Seu d'Urgell l'any 2002, a Tarragona al 2007, a Terrassa l'any 2010 i el darrer, a Banyoles, al 2014.  

'Crist és la vida'

Convocat pels bisbes de la Conferència Episcopal Tarraconense, i organitzat per les delegacions diocesanes de pastoral de joventut que formen el Secretariat Interdiocesà de Joventut, aquest nou Aplec a Tortosa comptarà amb la participació de milers de joves de moviments, parròquies i esplais cristians.

Sota el lema “Crist és la vida” l'Aplec d'enguany durarà dos dies, com es feia en els primers Aplecs de l’Esperit, i  tindrà dos ciutats de referència, Tortosa i Sant Carles de la Ràpita. El riu i el Delta de l'Ebre seran el fil conductor de la trobada, "icona de la vida nova que ens dona Jesucrist", afirmen des de l'organització.

Pregària, animació i música

Un cap de setmana on hi haurà animació, dinar de germanor, activitats per Tortosa, una Eucaristia de Pentecosta, un concert i pregària a càrrec del grup musical cristià Worship Central, un espai de pregària nocturna i una celebració que inclourà la renovació de les promeses del baptisme al Parc de Garbí de Sant Carles de la Ràpita.

Ja fa alguns mesos que per les xarxes socials i els whatsaps dels joves corre l'himne de l'Aplec, així com vídeos d'animació i promoció de la trobada. A continuació els podreu veure:

L’Aplec 2018 coincidirà amb el període previ de la celebració, a Roma, del Sínode de Bisbes que porta per títol "Els joves, la fe i el discerniment vocacional", convocat pel papa Francesc.