Vés al contingut
Catalunya Religió dj. 29/09/2022
sol-6
Galeria d'imatges

Bisbat de Tortosa El trasllat del menjador social de Tortosa Mossèn Sol ja és una realitat. La seva inauguració ha tingut lloc aquest dilluns a la Casa d'Acollida de Tortosa, el nou emplaçament del menjador. El bisbe de Tortosa, Enric Benavent, ha beneït les instal·lacions i ha assegurat que el nou espai "reuneix les condicions per dur a terme el servei". 

Benavent ha explicat que, des de la pandèmia, el bisbat havia pensat en diferents possibilitats per ubicar el nou menjador social. Sobre la Casa d'Acollida de Tortosa, ha dit que la decisió d'ubicar-hi el menjador és "un bon signe" d'allò que fa l'Església envers els més pobres. Amb tot, ha lamentat que ja no hi siguin les Filles de la Caritat i ha recordat que es tracta d'un edifici "molt emblemàtic per a Tortosa". Ha agraït al Patronat de la Casa d'Acollida per haver arribat a un acord. "És motiu d'alegria i satisfacció que en aquest edifici puguin ser acollides les persones més necessitades", hi ha afegit. 

"El nostre desig és que se sentin com a casa seva". La directora de Càritas Interparroquial de Tortosa, Cinta Jardí ha expressat així la voluntat del nou menjador social respecte els usuaris que el facin servir. En el seu parlament, ha explicat els inicis del menjador que es va inaugurar el 18 de maig de 2010 i que, des de llavors, sempre ha servit un àpat als més vulnerables. Un inici que Jardí ha recordat que va ser amb el director de Càritas Interparroquial de Tortosa, Lluís Lamote. Sobre el canvi, Cinta Jardí ha detallat que va ser una proposta de Lluís Pegueroles i Dora Vicient. Ha tingut un especial record per Anna Algueró, que va morir fa por, per la seva gran disponibilitat i col·laboració. També ha destacat el treball sota la coordinació de Doménech Noguera.

"Tenim una funció pública"

L'alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, també ha fet memòria del paper d'Algueró: "des de Càritas va ser l'ànima d'aquest projecte". El canvi del col·legi Sant Josep de Tortosa a la Casa d'Acollida també manifesta el suport de l'Ajuntament "als més necessitats". "Vull expressar el meu agraïment al bisbat de Tortosa i d’una manera especial al nostre bisbe Enric", ha dit l'alcaldessa. "Des de l’Ajuntament i des de Càritas tenim una funció pública", hi ha afegit. 

Després de visitar les noves instal·lacions, Benavent ha beneït les instal·lacions. Allà, i al voltant del claustre, tots els presents han compartit la taula establint "un contacte de germanor entre tots: responsables, treballadors, invitats i usuaris", diuen des del bisbat de Tortosa.

L'acte ha comptat amb la presència de la regidora d’Acció Social i Salut de l’Ajuntament de Tortosa, Mònica Ripoll; la responsable del menjador, Cristina Accensi; el director de Càritas Diocesana de Tortosa, Dídac Rodríguez; el secretari general de Càritas Diocesana, Agustí Adell; la treballadora social de Càritas Interparroquial Núria Riudeubast; treballadors, voluntaris, usuaris i un bon nombre de persones vinculades a Càritas. També hi ha estat l'arxipreste de la ciutat de Tortosa Ramon Labernié, qui ha assistit en representació dels altres capellans de les parròquies de Tortosa que eren al seminari en una trobada de formació.         

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Imatge
Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.