Vés al contingut
Catalunya Religió

(Jordi Llisterri –CR) Setmana de reconeixement vaticà a l’Església catalana. Després del nomenament d’aquest dimecres del teòleg Xavier Morlans com a consultor de la Pontifici Consell per a la Nova Evangelització, aquest dissabte Francesc Torralba també ha estat nomenant per Benet XVI consultor del Pontifici Consell per a la Cultura.

L’organisme que presideix el cardenal Gianfranco Ravasi, incorpora un dels filòsofs i teòlegs amb més projecció de Catalunya. Entre els nous consultors també hi ha l’arquitecte Santiago Calatrava, que ja havia participat en algunes iniciatives de l’Atri del Gentils, promogut pel Pontifici Consell.

Francesc Torralba Roselló (Barcelona, 1967) és professor de la Universitat Ramon Llull a les tres facultats de Blanquerna i a la Facultat de Filosofia, i en la mateixa universitat dirigeix la Càtedra Ethos d’ètica aplicada. És doctor de filosofia i en teologia i va centrar els seus estudis en figures com Kierkegaard, Von Balthasar i Nietzsche.

La seva intensa activitat acadèmica l’ha compaginat amb la divulgació a través dels mitjans de comunicació i en nombroses conferències i congressos. Ha publicat més de cinquanta llibres i nombrosos articles. En un dels darrers llibres, Jesucrist 2.0, relata la seva experiència com a creient.

Des del maig de 2011 és President del Consell assessor per a la diversitat religiosa de la Generalitat de Catalunya. És casat i pare de cinc fills. Des dels seus inicis col·labora habitualment amb el portal CatalunyaReligió.cat.

Els consultors dels dicasteris vaticans participen en les trobades i assessoren als responsables d’aquests organisme. Els consultors són escollits entre personalitats de tot el món, i el president del dicasteri els proposa al papa perquè en faci el nomenament.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.