Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Arquebisbat de Tarragona) L’arquebisbe de Tarragona, Joan Planellas, va presidir una missa a l’església parroquial de Sant Sebastià de La Canonja en sufragi de les víctimes mortals i pels damnificats a causa de l’explosió al polígon sud de Tarragona del passat dimarts dia 14 de gener.

La missa del passat divendres, concelebrada per nombrosos preveres, va comptar amb l’assistència dels familiars de les persones mortes i ferides, dels alcaldes de La Canonja, Constantí i Vila-seca, i de membres de protecció civil i altres cossos de seguretat.

L'arquebisbe, en l’homilia, va expressar algunes de les preguntes que tantes persones s’han qüestionat en els darrers dies davant d’aquesta «realitat lamentable i punyent»: «Per què? Per què ha tingut lloc aquest fet tan tràgic? Per què han hagut de morir tres persones? Per què han hagut de morir en una edat tan jove? Per què els ferits greus? Per què tan de sofriment? Per què la mort en comptes de la vida?». «Els qui ens considerem creients, ens atrevim a dirigir a Déu la nostra rebel·lió, la nostra angoixa, el nostre dolor. Perquè si hi ha algú capaç de comprendre’ns, aquest és Déu mateix», va dir.

El prelat va manifestar que el creient també es troba davant l’obscuritat del no saber el perquè del misteri del dolor i, des de la humilitat, va donar dues indicacions d’on poder trobar esperança. «En primer lloc, la veig en tot l’afecte, l’estimació, la tendresa, l’amistat sincera que tantes persones heu manifestat als familiars i amics dels nostres estimats difunts; i, en segon lloc, l’esperança que m’anima a creure i a seguir endavant, malgrat tot, la veig en Jesucrist mateix. No explica el dolor però el ve a compartir fins a l’extrem incomprensible de la creu».

Finalment, l’arquebisbe Joan Planellas va recordar que «el Senyor no ens demana que, davant les adversitats, siguem simplement herois: potser el que ens cal és saber viure la nostra vida cristiana amb autèntica esperança».