Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Editorial Claret) L’Editorial Claret presenta aquesta setmana dues novetats editorials: Raimon Algueró Fortuny. L’amic, el muntanyenc, el mestre, el capellà, de Jesús Renau i Los secretos de la Bahía de Mª Victòria Molins.

Testimonis de la vida de Raimon Algueró

Raimon Algueró Fortuny. L’amic, el muntanyenc, el mestre, el capellà; és una obra dedicada al jesuïta Raimon Algueró i creada a partir de diferents testimonis directes que el van conèixer. El llibre ha estat coordinat per Jesús Renau, jesuïta llicenciat en Filosofia i Teologia. És autor de nombrosos llibres de caire espiritual i pastoral, molts d’ells publicats per l’Editorial Claret.

Raimon Algueró va tractar durant la seva vida una quantitat immensa de persones, de totes les edats i condicions. El llibre dóna veu a molts dels qui van ser companys d’en Raimon i n’expliquen anècdotes, activitats i divertides històries d’uns anys de molta fraternitat i grans canvis en la societat i en l’Església. Alguns el defineixen com “un jove entranyable, bon company, excursionista, fort i constant, organitzat, senzill, servicial, molt treballador i un xic murri.”  

Tots els companys que van conviure amb ell en guarden un agradable record des de molts punts de vista: “va ser un religiós absolutament lliurat a la seva missió, que sempre tenia un sí per a celebrar un funeral, visitar un malat, ajudar una família, beneir un casament, batejar un infant o adolescent... i fer un servei si el temps li ho permetia.” D’altres afirmen que va ser “una persona organitzada, previsora, capaç d’improvisar quan calgués i molt fidel als temps de pregària, eucaristia, exercicis espirituals o trobades dels companys.”

Entre els molts testimonis que han escrit sobre la manera com atenia i es relacionava amb les persones i els grups, s’entreveuen les formes més externes de la seva capacitat de relació i la força afectiva que el movia. 

Ell llibre vol deixar per escrit el testimoni d’una vida entregada als altres, el record d’una persona entranyable, fidel a l’evangeli, que va marcar la vida de molts. Llegint-lo, es pot tornar a reviure la seva persona, el seu record es fa present en cada línea escrita per un company, un amic, un conegut o un familiar. Es tracta d’una obra que barreja somriures i llàgrimes, com la vida mateixa.

Victòria Molins presenta una novel·la de denúncia social

Per la seva banda, Mª Victòria Molins presenta Los secretos de la Bahía. L’autora és llicenciada en Filosofia i Lletres per la Universitat de Barcelona, religiosa de la Companyia de Santa Teresa de Jesús i autora d’innumerables llibres. També treballa en el projecte “Hospital de campanya” a l’Església de Santa Anna de Barcelona.

Mª Victòria Molins utilitza la novel·la i els personatges com a mitjà de reivindicació, protesta i denúncia, a la vegada que ressalta valors com l’honradesa i la veritat. Temes com la injustícia, el frau, l’abús de poder i la desigualtat social són tractats per l’autora en contextos que se situen entre Angola i Barcelona. Es tracta d’un llibre de denúncia social on apareixen els grans problemes de la societat actual: fraus, enganys, drogues i perills. 

El llibre es desenvolupa a través d’un personatge principal, Míriam, innocent però amb caràcter, que viu una experiència transformadora. Sent jove i metge, decideix anar-se’n uns mesos en un hospital d’Angola, un país de grans contrastos entre la riquesa i la pobresa, on la corrupció està a l’ordre del dia. Allà, s’enfrontarà amb el perill de les màfies que la situaran cara a cara amb l’ètica. El personatge principal està reforçat per personatges secundaris que ajudaran a crear ambients que reprodueixen experiències i llocs que l’autora ha viscut. “Els personatges són ficticis, menys alguns que, de tan coneguts, és impossible ocultar el seu lloc al món” afirma l’autora.