Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(CR) El bisbat de Terrassa ha publicat un comunicat aquest dissabte a la tarda per anunciar que ha iniciat un investigació per un presumpte delicte de caire sexual suposadament comès els anys 70 a França per un capellà actualment de la diòcesi de Terrassa. Esteve Sanz Pèrez, jubilat des de fa mig any, “ha estat acusat a Beauvais (França) per un presumpte delicte contra el sisè manament comès entre 1974 i 1977 en aquella diòcesi, en la que estava incardinat i on exercia el seu ministeri pastoral”.

El bisbat explica que la Santa Seu ha encarregat al bisbat una “investigació per aclarir la versemblança dels fets, l’edat de la presumpta víctima, l’existència en el seu cas d’altres víctimes i la imputabilitat de l’acusat”. La nota del bisbat no dona més detalls sobre l’acusació, ni l’orígen de la denúncia que s'hauria produit a França.

En la nota el bisbat “manifesta la seva més ferma condemna de tot abús sexual” i assumeix “el sofriment de qui se sent víctima” i “li demanem d’entrada perdó”. També manifesta la “total disposició a col·laborar amb l’Administració de Justícia en tot el que sigui necessari per aclarir la veritat sobre el presumpte delicte denunciat”.

Esteve Sanz estava incardinat en la diòcesi de Beauvais, situada al nord de Paris, durant els anys que afecten a la denúncia que s’ha conegut ara. Després va tornar a Catalunya i des del 1985 era el rector de Martorelles i de Santa Maria de Martorelles, al Vallès Oriental. Per la seva destinació, amb la divisió de l’arquebisbat de Barcelona, el 2004 va passar a dependre del bisbat de Terrassa. Va ser rector de les dues parròquies durant més de 30 anys, fins que es va anunciar la seva jubilació l’any passat amb 81 anys. Amb motiu de la jubilació va rebre una festa de comiat amb la participació de les autoritats locals i de diverses entitats cíviques i culturals dels dos pobles.

Aquest és el comunicat del bisbat de Terrassa:

 

El Bisbat de Terrassa fa la següent comunicació:

El Rvd. Esteve SANZ PÉREZ, prevere jubilat incardinat a la diòcesi de Terrassa des de l’any 2004, ha estat acusat a Beauvais (França) per un presumpte delicte contra el sisè manament comès entre 1974 i 1977 en aquella diòcesi, en la que estava incardinat i on exercia el seu ministeri pastoral.

En aplicació de la normativa canònica i dels protocols vigents sobre aquests delictes, la Congregació competent de la Santa Seu ha disposat que la diòcesi de Terrassa coordini una investigació principalment per aclarir la versemblança dels fets, l’edat de la presumpta víctima, l’existència en el seu cas d’altres víctimes i la imputabilitat de l’acusat.

D’acord amb la moral i amb la disciplina de l’Església i en particular obediència filial a les recents indicacions pastorals del Papa Francesc, la diòcesi de Terrassa manifesta la seva més ferma condemna de tot abús sexual, particularment quan és comès per un clergue.

Fem nostre el sofriment de qui se sent víctima, li demanem d’entrada perdó i li oferim la pregària i l’afecte maternal de l’Església, sol·lícita de la reparació del dany moral i espiritual que hagués estat causat i compromesa en tot moment amb la veritat i la justícia.

També manifestem la nostra total disposició a col·laborar amb l’Administració de Justícia en tot el que sigui necessari per aclarir la veritat sobre el presumpte delicte denunciat.

Terrassa, 5 gener 2019