Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Per saber-ne més

Enllaços relacionats

(Solidaritat Sant Joan de Déu) Amb la crisi actual del coronavirus  no podem perdre la mirada cap als drets humans més bàsics. Per això, el programa d'habitatge Llars de SJD Serveis Socials Barcelona segueix treballant, per garantir l'acompanyament a les persones amb una tasca essencial: posar l'habitatge al centre.

El programa Llars ofereix suport socioeducatiu i un acompanyament integral a diverses persones que viuen en un mateix pis. Amb la situació actual provocada pel coronavirus, no poden fer les visites setmanals amb què comprovaven com estaven les persones, si necessitaven ajuda i les animaven a fer passos endavant per reconstruir la seva vida. Per això, Teresa Bermúdez, coordinadora de el programa, ha explicat que han substituït les visites presencials per trucades telefòniques diàries. "Volem saber com estan. La situació és complicada i a més, moltes d'aquestes persones han perdut la feina". Per això el programa ha posat en marxa un sistema d'ajuts econòmics per a garantir les necessitats bàsiques d'alimentació i higiene de la persona, i perquè pugui seguir reconstruint la seva vida.

Els educadors també ofereixen suport d'escolta per poder acompanyar en aquests moments d'incertesa i angoixa, i saber les circumstàncies en què es troben per oferir el suport més adequat. Gràcies a la campanya Les Cares de la Vulnerabilitat podem ajudar a persones com elles, perquè tal com explica la Teresa, "amb aquesta crisi no ens podem oblidar que poder tenir un habitatge digne et dona una vida digna".