Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Galeria d'imatges

La Sagrada Família arriba al Vaticà. Ravasi i Sistach presenten la mostra de Gaudí a Roma.

(Jordi Llisterri / Roma- CR). Deia Gaudí que “un temple és el més digne per representar un poble”. Una frase que ha planant aquest dijous al matí a la sala de premsa del Vaticà en la que una nombrosa delegació catalana ha presentat l’exposició sobre Gaudí poc abans de la inauguració oficial.

Gianfranco Ravasi, president del Pontifici Consell per a la Cultura i el cardenal arquebisbe de Barcelona, Lluís Martínez Sistach, han presidit l’acte acompanyats del comissari de la mostra, Daniel Giralt-Miracle; i representats de les tres institucions que l’organitzen: el fins ara president del Patronat de la Sagrada Família, Joan Rigol; el president honorari de la Fundació Joan Maragall, Antoni Matabosch,; i la directora de producció i d’exposicions d’Acción Cultura Española (AC/E), Cecilia Pereira.

Vertigen i orgull

“Emoció de vertigen” aquesta és l’expressió que ha utilitzat Ravasi per descriure als nombrosos periodistes presents a la roda de premsa la seva primera impressió quan va visitar el temple l’any passat. Per Ravasi és un vertigen físic –ha recordat com l’arquitecte Jordi Bonet el va acompanyar al dalt dels pinacles- que alhora “et permet entrar en una impressió espiritual”.

Ravasi ha remarcat l’interès del Pontifici Consell per l’obra de Gaudí com arquitecte per la suma de tècnica, art i fe que aconsegueix i per la Sagrada Família com una paràbola d’avui de les grans catedrals, “una obra que no s’acaba mai, un temple viu”. El cardenal Ravasi ha explicat que aquest interès es visualitzarà en la sessió de l’Atri dels Gentils sobre bellesa i fe que es farà al maig a Barcelona. “La Sagrada Família mostra un poble fortament orgullós de la seva història, la seva cultura, la seva llengua i la seva espiritualitat”, ha conclòs.

Per la seva banda, Sistach ha agraït l’interès i sensibilitat envers el temple de la Sagrada Família expressat pel Pontifici Consell per a la Cultura i també pel de Nova Evangelització. L’arquebisbe també ha remarcat com aquesta presència al Vaticà “enforteix la nostra romanitat”.

Sistach ha recordat la fita al voltant del 2026 per acabar el temple coincidint amb el centenari de mort de Guadí i l’expectativa sobre la beatificació de l’arquitecte. En aquest sentit ha remarcat “el cristià exemplar” que era Gaudí, “que va morir pobre malgrat la seva fama i va renunciar a projectes d’arreu del món per dedicar-se a la Sagrada Família”.

Després de la roda de premsa els responsables de la mostra han ofert als periodistes una visita a l’exposició que es podrà veure fins el 15 de gener al Vaticà i que clausurarà l’Escolania de Montserrat amb un concert nadalenc.

Aquí podeu veure un resum de les intervencions a la roda de premsa, la nota del servei informatiu de la Santa Seu, i l’article sobre l’exposició de L’Osservatore Romano que aquest dijous està a la primera pàgina del rotatiu.