Vés al contingut
Catalunya Religió dv. 22/11/2019

(Obra Social “la Caixa”) Prop de 30.000 persones en situació de pobresa i risc de vulnerabilitat, principalment joves i persones immigrants, residents en zones d’alta diversitat cultural, seran les beneficiàries directes dels ajuts que l’Obra Social ”la Caixa” ha concedit aquest any a 29 projectes impulsats per entitats que actuen a Catalunya i que tenen com a objectiu el foment de la convivència ciutadana intercultural, la participació social i el desenvolupament comunitari. L’import total destinat a aquests projectes és de 727.410 euros.

La convocatòria d’Interculturalitat i Acció Social és la penúltima a resoldre’s del Programa d’Ajuts a Projectes d’Iniciatives Socials 2019 que impulsa anualment l’Obra Social ”la Caixa” i que per a aquest any preveu una inversió de prop de 2,2 milions d’euros en projectes, sempre amb el propòsit d’oferir oportunitats als col·lectius en situació de vulnerabilitat social.

L’objectiu d’aquesta convocatòria és contribuir a la construcció d’una societat inclusiva i diversa, impulsant projectes que fomenten l’educació en valors com la tolerància i el respecte a la diversitat social i cultural, tot plegat amb la finalitat d’impulsar un desenvolupament social més just i cohesionat.

Per a la selecció dels projectes, a més d'avaluar els objectius, la metodologia i l'impacte previst, la Fundació Bancària "la Caixa" posa especial èmfasi en els que destinen temps conèixer a cada individu, potencien els seus interessos i la seva coresponsabilitat. L'apoderament de les persones destinatàries com a agents actius de canvi és crucial en el disseny, el desenvolupament i l'avaluació de les activitats. Només així s'aconsegueix un plantejament integral, amb una perspectiva holística de la persona.

A més, també s'ha valorat la complementarietat de cadascuna de les iniciatives amb els recursos existents al territori, el suport de l'Administració i la col·laboració efectiva entre les entitats mitjançant el partenariat, i la implicació de la comunitat on es desenvolupen. Els projectes seleccionats compten amb la participació de 462 professionals de l’àmbit social referit, així com la implicació de 2.706 persones voluntàries.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Imatge
Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.