Vés al contingut
Catalunya Religió
(La Salle) "Teixim la Pau” és el lema escollit aquest any per treballar la Llum de la Pau de Betlem i reforçar-ne així el seu missatge i la seva rebuda. Aquesta, és una iniciativa nascuda dels escoltes i guies d’Àustria, els quals envien un infant a la cova del Naixement de Jesús a Betlem dies abans de Nadal i encenen una flama que reparteixen des de Viena a tot el món. A casa nostra, és l’associació Minyons Escoltes i Guies de Catalunya (MEG), els que, conjuntament amb altres entitats com SIJ, Fundació Escola Cristtiana, Fundació Pere Tarrés, Maristes i La Salle Catalunya, organitzen aquest treball previ i l’arribada de la Llum de la Pau de Betlem al nostre país. Posteriorment, aquesta Llum es distribueix als agrupaments, a les parròquies, a les escoles, a diverses associacions, als hospitals, a les residències de gent gran, a les presons... de cada poble i cada ciutat.
Aquest diumenge 11 de desembre la Llum de la Pau de Betlem arribarà a Catalunya en una celebració a Barcelona. Serà a les 17:30 a la Parròquia de Sant Agustí (Plaça Sant Agustí, 2 de Barcelona). Aquest serà l’acte central de l’arribada de la Llum des de Viena; allà hi arriba el dissabte 10. Dies després se’n realitzaran d’altres en diversos punts del nostre país a través dels escoltes i guies, dels bisbats, de les parròquies de les escoles... Novament Sant Agustí es tornarà a omplir de flames i fanalets amb un missatge de pau.

Els recursos per treballar la Llum de la Pau s’ofereixen als infants i joves organitzats en diversos grups d’edat (6-7 anys, 8-10 anys, 11-13 anys, 14-16 anysi 17-19, o més anys). S’hi poden trobar diverses dinàmiques que s’acompanyen amb textos, cançons i pregàries que volen ajudar als educadors/es a crear debat i reflexió. Pel que fa al contingut, les activitats s’emmarquen aquest any en tres eixos: “la família i els amics”, “el barri, el poble i, per extensió, el món” i “la dimensió espiritual de la persona”. D’aquesta manera, vol treballar-se l’entorn més proper, el del nostre dia a dia; la situació de l’infant i/o el jove en un context més ampli en què també cal aprendre a moure’s i a actuar, i el treball de l’espiritualitat de cada persona, ja tingui o no una expressió religiosa.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.