Vés al contingut
Catalunya Religió

(Editorial Claret) L’Editorial Claret presenta aquest dijous dijous el nou aplicatiu per a dispositius mòbils de “La Missa de Cada Dia”. L’App ofereix en un nou format els continguts de la publicació que permet seguir la missa diària des de qualsevol lloc. “La Missa de Cada Dia” es publica en paper des de fa més de 25 anys en català i en castellà. Ara és la primera aplicació en català que ofereix aquest servei.

L’App de “La Missa de Cada Dia” inclou, també en català i en castellà, els textos litúrgics per a totes les celebracions eucarístiques del missal, tant les d'àmbit general com les que són pròpies de cada bisbat i les de les principals poblacions. Automàticament ofereix els textos que corresponen a cada dia segons el calendari litúrgic i les festivitats locals més importants. L’App també proporciona comentaris sobre els textos bíblics per facilitar la preparació de les homilies o per la meditació i pregària personal de qualsevol usuari.

L’aplicació es pot descarregar gratuïtament a través de les plataformes App Store, per a iPhones i iPads; i de la Play Store, per a smartphones i tauletes android. La versió gratuïta permet consultar les lectures, els salms i l’evangeli de cada dia i la versió de pagament inclou tots els accessos. Els subscriptors de l’edició en paper de La Missa de cada dia poden sol·licitar una subscripció gratuïta de sis mesos a l’app.

Les tecnologies poden ajudar a la vivència religiosa?

Per emmarcar la presentació del nou aplicatiu, la Fàbrica Lehmann acollirà un diàleg amb sobre religió i noves tecnologies. Hi intervindran el bisbe auxiliar de Barcelona i president de Secretariat Interdiocesà de Catequesi, Antoni Vadell, i el vicedegà de la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna-URL i impulsor del ‘Mapping Young Religion’, Josep Lluís Micó. En el darrer document sobre els joves, el papa Francesc afirma que “Ja no es tracta només d‘’utilitzar’ instruments de comunicació, sinó de viure en una cultura àmpliament digitalitzada”. En aquest context que descriu el Papa, la utilització de les tecnologies pot ajudar a la vivència religiosa? Els joves a la xarxa tenen interès per continguts religiosos? L’Església sap utilitzar l’entorn virtual? Hi ha influencers religiosos? Són alguns dels temes que es plantejaran en la conversa entre el bisbe i el periodista expert en tecnologia.

Un aplicatiu intuïtiu

En l’acte també es farà una presentació de l’aplicació. El format de l’app es presenta de manera molt intuïtiva, amb un disseny clar i senzill, que facilita la navegació pels diferents continguts. Conté fotografies de qualitat que completen la lectura. A part dels textos litúrgics oficials de cada dia, inclou comentaris de l’evangeli; introduccions, punts de reflexió i pregàries en les solemnitats i el santoral; i les principals celebracions locals i diocesanes.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.