Vés al contingut

notícies relacionades

Un grup de bisbes renova el "Pacte de les catacumbes" per una Església pobra

(Vatican News) Seguint les passes d’alguns bisbes del Concili de 1965, un grup de participants al sínode de l’Amazones han anat aquest diumenge a les catacumbes de Domitilla de Roma. L’Església renova, al mateix lloc i amb el mateix esperit, el fort compromís signat el 16 de novembre de 1965, pocs dies abans de la clausura del Concili Vaticà II.

Càritas alerta de l’enquistament de la pobresa a les comarques de Lleida amb una desvinculació emocional de la societat

(Càritas Lleida, Solsona i Urgell) Les Càritas a les comarques de Lleida detecten que les desigualtats s'estan estancant en la societat i el tenir un habitatge i una ocupació no garanteix viure amb dignitat.

Càritas ha atès durant l'any 2018, als bisbats de Lleida, Solsona i Urgell, 8.773 persones directament, i s'han beneficiat del seu suport 22.625 persones.

Sant'Egidio, 50 anys d'amistat real amb els pobres

(Glòria Barrete –CR) L'any 1968 Europa i tot el món viu una època convulsa i de canvis. També l'Església reflexiona en aquell moment sobre la seva relació amb el món modern. En aquest context al barri del Trastévere de Roma un jove, Andrea Riccardi, acompanyat d'altres joves estudiants, funda el moviment de Sant'Egidio amb la voluntat clara de ser amics dels pobres, tenint com a pilars fonamentals l'oració i l'escolta de l'Evangeli i fomentant el diàleg interreligiós i la pau com un fet possible.

Zabalza: “L’Església està tornant a Jesús”

(Direcció General d'Afers Religiosos) A pocs dies de l’inici de la quaresma, que engega amb dimecres de cendra com a preparació per a la Setmana Santa, el darrer butlletí de la Direcció General d'Afers Religiosos dedica l'entrevista a María Jesús Zabalza. És religiosa carmelita missionera i, des de Santa Coloma de Gramenet, dedica la seva vida a la gent més necessitada.

Un dinar de Nadal també amb les famílies refugiades

(Glòria Barrete –CR) El 25 de desembre de 1982 la Basílica de Santa Maria in Trastevere a Roma celebrava un sopar de Nadal especial. Eren vint comensals aquella nit, entre ancians, gent sense sostre i altres persones que la comunitat de Sant'Egidio coneixia. Catalunya ben aviat es va contagiar de la iniciativa i el 1986 seia a taula sis persones del carrer i quatre de la comunitat per celebrar el Nadal en família "no de sang, però sí família que viu plegada l'esperit del Nadal", afirma Xavier Vidal, de la comunitat Sant'Egidio de Barcelona.

Lucía Caram: "El papa Francesc em té perfectament localitzada"

(CR) "Em va sobtar molt veure que el papa Francesc em tenia perfectament localitzada i coneixia la feina que estem fent amb la comunitat i amb tanta gent a favor dels més pobres". És l'alegria que es va emportar Lucía Caram quan aquest dimecres va poder saludar el papa Francesc després de l'audiència pública a la Plaça de Sant Pere.

"Beneeixo els immigrats que creuen la frontera i és com donar l'extremunció"

(Jordi Llisterri –CR) El franciscà Santiago Agrelo és el bisbe de les fronteres. Com a arquebisbe de Tànger coneix què representa la frontera entre el nord i el sud de les costes mediterrànies. No parla d'oïdes. I aquest dilluns ho explicava en l'acte inauguració de curs del Centre d'Estudis Cristianisme i Justícia. L'Església dels jesuïtes del carrer Casp de Barcelona es va omplir per escoltar-lo.

recull de notícies

panoràmica

Veure la fe