Vés al contingut
Catalunya Religió dg. 4/07/2021

(Josep Castellà  -Bisbat de Solsona) L’Ajuntament de Tàrrega ha endegat les obres de rehabilitació de l’antic edifici residencial de Cal Trepat, amb l’objectiu d’acollir un alberg de pelegrins del camí de Sant Jaume, i altres espais destinats a activitats de Fira Tàrrega, uns treballs que duraran sis mesos. Segons fonts municipals el futur alberg estarà ubicat a la planta baixa de l’edifici. Les instal·lacions podran acollir un total de vuit pelegrins, amb dos habitacles, sala menjador, cuina i serveis.

Tàrrega és un lloc de pas important en la ruta catalana del camí de Sant Jaume en el recorregut de Montserrat a Alcarràs, concretament en el tram de 26´8 quilometres de Cervera a Castellnou de Seana. Arribat des del Talladell, el camí passa per l’Avinguda Generalitat, carrer Jacint Verdaguer, plaça d’Anselm Clavé, carrer Agoders, plaça Major, seguint pel carrer Urgell fins confluir amb l’Avinguda Catalunya, abandonant la ciutat direcció Vilagrassa. A la ciutat existeixen també les sagetes d’una variant del camí cap a Balaguer i Monzón, discorrent per sota l’estació del tren.

El futur alberg de pelegrins de la capital de l’Urgell, serà el segon després de Castellnou de Seana, l’únic poble de tota la ruta catalana que disposa ara d’un alberg exclusiu per a pelegrins. Durant l’any són molts els que recorren el camí de Sant Jaume, segellant la credencial del pelegrí a l’edifici parroquial i també al Consell Comarcal d’Urgell o l’Ajuntament. Així mateix per Tàrrega passa el Camí Ignasià, de Loiola fins a Manresa.

 

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Imatge
Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.