Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Bisbat de Solsona/Josep Castellà) El temple de la Mare de Déu de la Mercè de Tàrrega fou el marc de la celebració de la tradicional Festa de Sant Ramon, el capvespre del dia 31. Se celebrà una missa presidida per l’escolapi targarí Jaume Salas concelebrant amb el rector de Tàrrega, Josep Maria Vilaseca i Josep Camprubí.

En l’homilia Salas destacà que sant Ramon fou un gran testimoni de l’evangeli i que va ser fidel al camí de Jerusalem. Sant Ramon va donar la seva vida per alliberar els captius: "Tots nosaltres estem cridats a estar atents a les necessitats del proïsme i hem de tindre un esperit mercedari, de comprensió per als altres." Els cants de l’eucaristia estigueren dirigits per l’antic director de la capella parroquial Antoni Torres, acompanyats al teclat per l’organista Jesús Balletbó.

Al final el pare Salas beneí l’aigua de sant Ramon i mentre els nombrosos devots assistents feien la veneració de la relíquia i el tradicional traguet de l’aigua, es cantaren els goigs en lloança a Sant Ramon. Aquests goigs tenen lletra de Ramon Corbella i música de Lluís Millet. La tradició de la veneració a sant Ramon té els seus orígens quan els pares mercedaris tingueren establerta a la vila de Tàrrega una comunitat, des del segle XIII al XIX. L’església actual de la Mercè fou construïda en temps dels mercedaris.