Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Bisbat de Lleida) El Museu de Lleida va acollir el passat 28 de gener la conferència "Les fonts bíbliques i els tapissos de la Seu Vella" a càrrec de la teòloga Mar Pérez i la conservadora del museu Carme Berlabé, dintre dels actes de la Setmana Bíblica.

Unes 80 persones van assistir a la xerrada que va començar amb una intervenció de Carme Berlabé, historiadora, que va explicar la importància dels tapissos i la manera d'elaboració al llarg de la història. Després va relatar la història dels tapissos que estaven exposats a la Seu Vella de Lleida i que en l'actualitat es conserven al Museu de Lleida. En concret, la conferència es va centrar en dos tapissos de grans dimensions. Un mostra l'escena bíblica en què Rebeca ofereix aigua a Eliezer. Es tracta d'una obra de Philippe van der Cammen (1560-1570) del Taller d'Enghein (Bèlgica). De l’altre tapís de tema bíblic van explicar que els experts dubten si es tracta de la representació de la història de l’heroïna hebrea Ester o la història mitològica de Jasón i Medea. Després de la ponència els assistents van poder visitar 'in situ' els dos tapissos.

Per un altre costat, ahir va tenir lloc l’altre acte organitzat a Lleida per commemorar la Setmana de la Bíblia. En aquest cas, es va celebrar una pregària a l’IREL.