Vés al contingut
Catalunya Religió dt. 23/10/2012

(Fundació Pere Tarrés) “El compromís social dels cristians” va ser l’eix de la conferència del Fòrum Social Pere Tarrés que va oferir el passat divendres el bisbe auxiliar de Barcelona, Sebastià Taltavull.

“El compromís social és una conseqüència de la fe” perquè “creure no és un fet privat”, va explicar com a primer eix de la seva intervenció. Com a segon eix va parlar de la importància de decidir si “sóc jo el centre de la meva vida o vull que els altres hi tinguin cabuda”. Com a tercer punt, Taltavull va recordar que el compromís social pertany a la naturalesa del cristians perquè “és inherent al seguiment de Jesús”. En aquest sentit va assegurar que “la caritat és l’ànima de la solidaritat” i que davant la urgència d’ajuda a una persona necessitada cauen totes les barreres ideològiques, d’ètnia i de religió. Segons el bisbe auxiliar, el gest de trencar el pa a l’eucaristia ja implica el fet de compartir. “Cada eucaristia hauria de ser com un revulsiu social”, va afirmar.

“Església que sent el goig i la responsabilitat de fer arribar el missatge a tot el país” va ser el quart aspecte que va citar Taltavull valorant la “participació en la vida social i política i la llibertat davant dels nous líders socials”. En aquest punt, va tenir paraules de reconeixement per les entitats socials d’església que treballen per la dignitat de les persones atenent els col·lectius més desfavorits. Com a darrer eix d’aquest compromís, el bisbe auxiliar de Barcelona es va referir a la posició davant la crisi econòmica. Taltavull va explicar que “totes les fases del procés econòmic tenen conseqüències morals”, i per això va reclamar “una economia que estigui al servei de les persones”. “Cal reivindicar que les coses es facin amb principis morals, ètics i de justícia social”, va assegurar.

Davant d’una audiència formada per responsables d’entitats socials, el bisbe auxiliar de Barcelona va contestar a preguntes sobre el sentit de l’evangelització que Taltavull va definir com “oferir amistat, apropar-se a l’altre”.

Per la “Cuina de l’Alberg” de la Fundació Pere Tarrés han passat personalitats com ara presidents de la Generalitat, Artur Mas, José Montilla i Jordi Pujol; el president del Parlament Europeu, Hans-Gert Pöttering; l’Abat de Montserrat, i experts del món acadèmic i empresarial, entre d’altres ponents.

 

 

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Imatge
Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.