Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Per saber-ne més

Enllaços relacionats

(Bisbat de Lleida) La processó del Corpus Christi que s’havia de celebrar aquest any a la Seu Vella ha quedat suspesa a causa de la pandèmia sanitària i social provocada per la Covid-19. Ja fa uns mesos que s’havia plantejat fer la missa d’aquesta festivitat d’enguany a la Catedral Nova ja que la Seu Vella està en obres.

L’eucaristia se celebrarà el 14 de juny a les 6 de la tarda a la catedral amb la meitat de l’aforament i mantenint les distàncies de seguretat. Serà emesa per Lleida Televisió perquè els fidels que no puguin acudir al temple la puguin seguir per televisió després de la bona acollida que va tenir la retransmissió en directe de la missa de sant Anastasi.

A causa de la situació d'alarma sanitària l'accés a la catedral estarà restringit segons estableixin les autoritats sanitàries. Així, l'únic accés al temple serà pel carrer Almodí Vell. A més, l'aforament estarà limitat i un grup de voluntaris ajudarà als fidels a col·locar-se als seients. Una novetat d’aquesta any és que la tradicional col·lecta de Càritas es farà mitjançant guardioles electròniques situades en diversos punts de la Catedral i també es podran fer donatius a través del Bizum.

Després tindrà lloc una processó per l’interior del temple i està previst que al passar per la porta de la nau central, la custòdia surti fins a la part de dalt de les escales per beneir la ciutat. La suspensió de les processons és una recomanació de la Conferència Episcopal Espanyola que es farà efectiva a totes les diòcesis. De la mateixa manera també se suspenen les processons de Corpus que estaven previstes als pobles.