Vés al contingut
Catalunya Religió

(CR) The Legend of Zelda és una saga de videojocs de la franquícia de Nintendo que ha revolucionat la indústria. El protagonista és el jove Link que anirà creixent en habilitats mentre avança en el seu objectiu de salvar a la princesa Zelda. L’antagonista, que acostuma a ser Ganon, encarna el poder i vol tenir la valentia de Link i la saviesa de Zelda, per apoderar-se del regne d’Hyrule.

Té una mitologia pròpia. Hi ha tres deesses (Din, Farore i Nayru) amb els poders de la valentia, la saviesa i el mateix poder, que creen la Triforça. El mal s’intenta apoderar d’aquest element i al llarg dels videojocs es veurà una lluita continua entre el bé i el mal. Encara que aquesta sigui una mitologia inventada, s’ha vist molts cops referències a religions reals. Els creadors s’han inspirat tant en el cristianisme com en l’islam, passant per altres religions com el budisme.

La darrera remasterització de The Legend of Zelda, que rep el nom de Skyward Sword HD, té una pantalla que es basa en un conte infantil budista de Ryūnosuke Akutagawa. En concret, trobem una gran masmorra amb molts elements que mostren que està inspirada en El fil de l’aranya.

Un fil entre el paradís i l’infern

Segons el conte, Buda passeja pel paradís en un estany de lotus, on veu reflectit l’infern ple de pecadors. Allà es troba amb Kandata, un lladre i assassí, que es va resistir a matar una aranya al bosc, en el que va ser la seva única bona acció. En agraïment, Buda va decidir llançar un fil de plata d’una aranya del paradís cap a l’infern, perquè Kandata pogués fugir de la condemna.

I el conte segueix. La resta de pecadors, veient com Kandata pujava al paradís a través del fil, van seguir-lo i Kandata va començar a cridar i colpejar a la resta dient que aquell destí només li pertanyia a ell, però en aquell moment el fil es va trencar. Buda decebut, va seguir el seu camí per l’estany de lotus.

Al videojoc, només entrar, veus una figura enmig que s’assembla molt a Buda i està envoltat d’aigua i de flors lotus, un element molt important dins de la tradició budista. La masmorra representa el paradís i l’infern, on tenim el cap del “Buda” la música és relaxant, hi ha molta llum i no hi ha molts enemics. En canvi, a baix de la figura, la masmorra canvia tot el seu aspecte a un més fosc, amb una música més apagada i amb més enemics. L’objectiu del protagonista serà fugir per un fil de plata tenint molts enemics darrere seu seguint-lo.

Aquest videojoc no té versió en català. De fet, només el 55% dels videojocs desenvolupats a Catalunya tenen l’idioma català incorporat. Això s’explica en la nova exposició Nova Pantalla del Palau Robert a Barcelona, on s’ha fet una exposició dedicada a la indústria del videojoc en Catalunya i també es parla del paper de Barcelona dins de la creació de jocs de mòbil. L’exposició es podrà visitar fins al 4 de setembre. Aprofiteu-la!

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Imatge
Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.