Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Obra Social La Caixa) Avui ha tingut lloc al Palau Macaya de l’Obra Social “la Caixa” la presentació de la nova exposició fotogràfica Tot és possible, una invitació a compartir els somnis dels nens i a implicar-nos per fer-los realitat. Una oportunitat de mirar-los als ulls i dir-los que importants que són.

Es tracta d’una mostra impulsada per #INVULNERABLES, el programa impulsat per l’Obra Social “la Caixa”, la Fundació Rosa Oriol, la Fundació FCB i la Generalitat de Catalunya, que va néixer amb la vocació de lluitar per la igualtat d’oportunitats de les famílies que es troben en situació d’exclusió social i garantir-ne l’èxit personal i social.

Els autors de les obres són fotògrafs de diferents punts de Catalunya: Víctor López, Joan Locubiche, Rubèn Quintas i Sunsi Albets, compromesos amb la infància i amb reflectir imatges vitals. I les fotografies han estat impreses per HP, empresa que disposa de la millor tecnologia i d’un equip humà afí als valors que contribueixen al benestar de la societat.

Han presentat l’exposició Sor Lucía Caram, per part de la Fundació Rosa Oriol; Marc Simón, sotsdirector general de Programes Socials de la Fundació Bancària “la Caixa”; Maria Vallès, directora de la Fundació FC Barcelona; Joan Pérez Pericot, director general mundial del Negoci d’HP d’Impressió en Gran Format, i Meritxell Benedí, responsable de projectes estratègics del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya.

L’exposició transmet la vida que batega amb força en cada un dels nens del programa #INVULNERABLES. Apropar-se al seu món, compartir-ne els anhels i desitjos, els jocs i les confidències; fer esport, gaudir del campus d’estiu i de FutbolNet; anar d’excursió, muntar a cavall, experimentar a la piscina i al bell mig del bosc, fer els deures i compartir espais amb la família... Imatges que permeten conèixer un món de possibilitats i esperances que anima a sentir-se corresponsable en l’aventura fascinant de treballar perquè els nens puguin ser nens.

Tot és possible és una invitació a compartir els somnis dels nens i a la implicació per fer-los realitat. És una oportunitat de mirar-los als ulls i dir-los que importants que són en aquest món. És una visita privilegiada a la realitat de la infància que avui està penalitzada a causa de la pobresa i l’exclusió social, situació que els obliga a carregar un pes que possiblement els adults no podríem suportar. Més enllà d’una exposició de fotografies, és el bitllet que permet fer un viatge pel món de les emocions, sensacions, esperances, expectatives i, sobretot, per l’existència dels que estan plens de vida i que tenen dret i ganes de jugar de titulars en el partit de la vida, i que conviden a l’espectador no només a observar, sinó també a jugar.

Els quatre fotògrafs permeten amb cada imatge que un s’endinsi en el seu món, ajudant a entendre que, per damunt de tot, més enllà de les dificultats, tots diuen que “el món té futur, perquè ells són el present”, un present pletòric de vitalitat i entusiasme que es contagia, i que sembla que surt de cada fotografia i convida a compartir i a celebrar la festa de la vida.