Vés al contingut
2 Catalunya Religió dv. 14/12/2018

(Minyons Escoltes i Guies de Catalunya) Un desembre més torna aquest projecte escolta i guia internacional pel foment de la pau. Enguany, sota el lema ‘Som clau per la pau’ ens proposa treballar la pau centrant-nos en la responsabilitat que hem de tenir tant individualment com en grup per promoure-la.

“Els últims anys hem dedicat els materials de la llum a descobrir que la pau no només és l’absència de guerres i violència sinó que també són situacions d’injustícia dels migrants i refugiats, que la pobresa no és només la econòmica sinó que hi ha molts tipus de pobresa com la energètica, d’accés als recursos, a la cultura i a l’educació. També hem recordat que la protecció del medi ambient i l’ús d’energies renovables també hi estan relacionades.

"Ser constructors de pau en el dia a dia"

Enguany volen centrar-se en la responsabilitat individual com a grup per treballar per la pau. Hem de seguir conscienciant-nos i conscienciar els altres, hem de seguir denunciant les injustícies, però també hem de ser constructors de pau en el dia a dia, vetllar perquè les nostres actituds en el dia a dia siguin promotores d’aquesta pau.”
 
La Llum de la Pau de Betlem és un projecte internacional escolta i guia que té lloc cada any quan s'acosta Nadal. Es tracta d'una flama que els Escoltes i Guies d’Àustria encenen a Betlem, i des d'allà l'anem escampant arreu del món, simbolitzant la pau que esperem que arribi a tots els racons del nostre planeta.

La comissió de Llum de la Pau ha elaborat uns materials pedagògics amb dinàmiques, lectures i recursos visuals per treballar al cau. Hi ha 5 propostes d'activitats per diferents grups d'edat. 

Enguany l’acte central de rebuda de la Llum de la Pau a Catalunya serà a Cambrils (Baix Camp) el diumenge 16 de desembre a les 18:00 h a les Escales Reials (Mollet del rec, Port de Cambrils) i un cop arribi la llum es desplaçaran fins a la Plaça de l'Església.
 

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Imatge
Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.