Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Bisbat de Solsona) La Comissió Orgue Solsona ha engegat una iniciativa per donar una nova vida a les peces antigues del nou orgue restaurat de Solsona. Són petites parts de l'orgue que s'han muntat sobre una base de llautó i que es poden adquirir a alguns punts de Solsona per 30 euros. Unes peces exclusives i d'edició limitada que ajudaran a acabar la restauració de l'orgue. 

"Tenir a casa una petita part de l'orgue de Solsona". Amb aquest objectiu la Comissió Orgue Solsona ha preparat aquestes relíquies per evitar llençar-les. Són un molinet de transmissió mecànica i una barra amb secció de prisma octogonal, un mecanisme situat darrere del teclat que transmet la força de les tecles als registres per a produir el so. "Una petita peça que sembla insignificant, però sense la qual l'orgue no funciona", expliquen des de la Comissió. Una metàfora de la col·laboració amb l'orgue que, segons la comissió, "pot semblar petita, però, com el molinet, és fonamental perquè l'orgue torni a sonar". 

Un orgue de futur

Tot procés de restauració comporta la millora de l’element restaurat. En definitiva, una nova vida per a l’instrument, respectant al màxim les seves particularitats musicals, artístiques i històriques, però dotant-lo de tots els elements tècnics que el converteixin en un orgue de futur.

Tot i això, tot procés de restauració també comporta la generació de materials que per deteriorament ja no són útils ni reciclables per al nou instrument i que anirien a parar al rebuig.

Aquestes relíquies en forma de peces exclusives són alguns d’aquests materials deteriorats pel pas del temps i que han estat impossible de recuperar. La Comissió Orgue Solsona ha volgut donar una nova vida.