Vés al contingut
Catalunya Religió

(Fundació Escola Cristiana de Catalunya) La setmana passada la totalitat del país –tot i que molt especialment algunes comarques- va patir un temporal de vent i aigua que ha causat estralls socials, ambientals i econòmics, amb una pèrdua de vides humanes que sempre ens voldríem estalviar. L’escola, dissortadament, no ha quedat al marge de la malvestat i algunes escoles, entre les quals també cristianes, han sofert amb intensitat els embats de l’aigua desfermada. És cert, però, que aquests fets han provocat una resposta clara i decidida de la ciutadania, de moltes persones, que hi han fet la seva aportació personal i voluntària a l’hora de col·laborar en les tasques que permetin recuperar, cada dia més, la normalitat, encara marcada -i per molt de temps pels esdeveniments viscuts.

Un exemple és el de l’escola Vedruna Tordera, que va acollir veïns i veïnes del poble. “Quan sorgeixen necessitats, s'activen tots els protocols de prevenció i atenció a tothom qui pugui estar afectat”, ha declarat el director de l’escola, Àngel Vallicrosa. “En aquests moments, les institucions, però sobretot les persones, mostrem la part més humana amb accions solidàries i d'acompanyament per contribuir a mitigar el trasbals que han ocasionat aquestes tempestes en el nostre territori”, ha afegit Vallicrosa. El compromís de l’escola i la vinculació amb l’entorn va fer que la comunitat educativa de Vedruna Tordera posés les seves instal·lacions a disposició quan l'Ajuntament va activar les evacuacions a la zona de risc davant l'arribada de noves pluges. Va contactar amb 170 persones per ser reallotjades -25 de les quals van poder passar la nit a l’escola- que no només van ser acollides, sinó sobretot acompanyades (imatges superiors).

“La nostra missió no tindria sentit si no fóssim fidels al nostre Projecte Educatiu Vedruna”, ha conclòs Vallicrosa. “Això és, oferir un servei públic, obert a tothom i per a tothom que ho necessiti. I sobretot quan fa més de 140 anys que la comunitat Vedruna ha estat vinculada al poble de Tordera acompanyant la vida de les famílies, oferint l'escola i els nostres serveis”.

Una altra escola que va patir els efectes del temporal va ser FEDAC Pont Major, a Girona. El desbordament del riu Ter al seu pas pel barri de Pont Major va obligar l’escola a romandre tancada tres dies i va patir nombrosos desperfectes que encara ara s’hauran d’avaluar. L’alumnat de l’escola no només no va poder assistir a classe per l’estat de les instal·lacions, sinó perquè les autoritats havien instat els veïns a no sortir de casa i romandre confinats, ja que hi havia risc que l’aiguat pogués arrossegar tot al seu pas.

D’altres escoles arreu del territori van patir mals menors, com ara caigudes d’arbres que, gràcies a Déu, no van provocar danys personals.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.