Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Blanquerna) El cardenal Lluís Martínez Sistach i els estudiants de Blanquerna han compartit taula, conversa i aperitiu durant la quarta edició del TeoTapes. L'activitat, iniciativa de l'Observatori Blanquerna de Comunicació, Religió i Cultura i l'Àrea de Pastoral Blanquerna té l'objectiu d'apropar els estudiants a persones influents de diferents confessions amb trobades informals. La trobada ha reunit una dotzena de joves de la comunitat Blanquerna a la Fàbrica Moritz de Barcelona.

Les inquietuds dels joves

Els joves han compartit les seves inquietuds i opinions amb el cardenal en una conversa distesa. Sobre la taula, temes com el paper de l'Església en l'Europa occidental, la manca de vocacions, la reforma de la cúria o el rol de la dona.

L'arquebisbe emèrit de Barcelona ha advertit "tenim el perill de mirar el món a partir de la nostra pròpia perspectiva" i ha afegit que "l'Església és universal i fora de l'Europa occidental si no tens cap religió ets un pobre home o dona". El cardenal i els joves a més, també han parlat sobre el compromís, les relacions o l'amor.

El papa que convé a l'Església

El papa Francesc ha tingut un destacat protagonisme en la conversa. Martínez Sistach ha assegurat que "és el Papa que ens convé en aquests moments" i ha afegit que "hem d'anar on hi ha la gent, ens hem de moure, les coses han canviat".

El bisbe auxiliar de Barcelona, Sebastià Taltavull, el lama budista Thubten Wangchen i la jove musulmana Miriam Hatibi han estat els protagonistes dels tres anteriors Teotapes. En total, una trentena d'estudiants de la comunitat Blanquerna ja han participat en aquesta activitat que se celebra trimestralment.