Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Bisbat de Vic) La Jornada Diocesana d’inici de curs, que coincideix amb el Dia de la Catedral, va tenir, el proppassat diumenge dia 15, com a eix central aquesta celebració del Sínode, la convocatòria del qual precisament s’havia signat la convocatòria en la de l’any passat.

Durant tot aquest curs, una comissió ha anat fent petits passos per anar avançant en els treballs del Sínode, que té com a objectiu respondre al canvi d’època en què es troba l’Església diocesana.
Durant el matí, al Seminari de Vic hi hagué una sèrie de xerrades sobre el Sínode a càrrec de Josep Maria Riba, Joan Mir, Remigi Palmés, Jaume Casamitjana i Josep M. Sucarrats.

A la tarda se celebrà la solemne eucaristia a la catedral. En la seva homilia, el bisbe es va centrar en tres idees. La primera, l’agraïment de tot el camí de fe de la història de la diòcesi. La segona, que cal que ens mirem els uns als altres i que veurem diferències i molta pluralitat. Però tot i les diferències formem part de l’únic Cos de Crist, en què hi ha diversitat de ministeris i de funcions.
Per últim, va projectar una mirada al món que va definir com una societat sense futur ni esperança, i va dir que l’Església, tot i ser, com diu el Vaticà II, un poble esquifit, som llavor d’esperança i d’unitat en aquest món. I per tal d'actualitzar aquesta missió hi ha la convocatòria del Sínode Diocesà.

Un grup de famílies van presentar les ofrenes. Al final de la celebració, el bisbe va distribuir a diversos membres del poble de Déu una carta pastoral titulada "Església de Vic, sigues el que ets!. Sínode per l’esperança", la qual s'anirà desgranant en pròximes edicions del Full Diocesà. Mentre s’anava repartint, sonava l’himne del Sínode, que té com a tornada "Sant Esperit, il·lumineu els nostres cors! Sant Esperit, ompliu-nos d’esperança! Guieu-nos i ensenyeu-nos el voler de Déu! Aixeca’t, oh Església, i camina sense por!".