Vés al contingut
Catalunya Religió

(Signes dels Temps) El programa religiós de Televisió de Catalunya “Signes dels temps” arriba aquest diumenge l’edició número 1.200. “Signes dels temps” es va estrenar a Televisió de Catalunya l'any 1986 gràcies a un acord entre la Corporació Catalana de Ràdio i Televisió (CCRTV) i la Conferència Episcopal Tarraconense. Des de llavors s'ha mantingut 28 anys en antena de forma continuada i s’ha convertit en un dels programes més veterans de la cadena.

El programa manté el seu objectiu original de ser un magazín d’entrevistes i reportatges sobre la vida de l’església catòlica. L’espai que dóna veu a bisbats, parròquies, grups i moviments, i també ofereix informacions ecumèniques i interreligioses.

3.500 convidats

En aquests 1.200 programes han passat pel plató de “Signes dels temps” més de 3.500 convidats. Hi han deixat petjada personatges catalans com Narcís Jubany, Cassià M. Just, Pere Casaldàliga, Cristina Kaufmann, Raimon Panikkar, Ireneu Segarra, Antoni Deig, Ramon Torrella, Joan Carrera, Rosa Deulofeu, Joan Gomis, Miquel Batllori, Vicenç Ferrer, Jordi Llimona, Genoveva Massip, Teresa Forcades, Arcadi Oliveres, Francesc Torralba... I personalitats internacionals com Helder Camara, Abbé Pierre, Chiara Lubich, Anselm Grün, Germà Roger, Andrea Riccardi, Jacques Gaillot...

En tot aquest temps, "Signes dels temps" ha viscut i ha informat de grans esdeveniments eclesials, religiosos i socials: Trobada Interreligiosa d’Assís (1986), Mil·lenari de Catalunya (1988), Jocs Olímpics (1992), Concili Provincial Tarraconense (1995), 50 anys de l'entronització de la Moreneta (1997), Trobada Europea de Taizé (2000), Gran Jubileu (2000), Trobada Internacional per la Pau (2001), Parlament de les Religions del Món (2004), mort de Joan Pau II i elecció de Benet XVI (2005), Trobada Mundial de les Famílies (2006), Any Jubilar Sant Fructuós (2008), visita de Benet XVI a Barcelona (2010), renúncia de Benet XVI i elecció del papa Francesc (2013), Beatificació dels màrtirs del segle XX (2013), Canonització de Joan XXIII i Joan Pau II (2014), entre molts d’altres.

Felicitació de Benet XVI

El 7 de juny del 2006 va esdevenir una data històrica perquè, en el decurs de l’audiència general dels dimecres a la plaça de Sant Pere del Vaticà i davant de pelegrins de tot el món, Benet XVI va felicitar “Signes dels temps” pels 20 anys d’emissió. El pontífex es va adreçar en català a l'equip del programa amb aquestes paraules: “Saludo l’equip del programa religiós ‘Signes dels temps’ de Televisió de Catalunya amb motiu del seu vintè aniversari. Us animo a continuar el vostre servei a l’Església, que ajuda a l’evangelització a través dels mitjans de comunicació social.”

L’actual equip del programa està format per Francesc Rosaura a la direcció i presentació, Maria Eugènia Pujalà i Marta Millà, a la realització, Imma Segarra i Trina Espejo, a la producció, i Carme Munté, a la redacció. “Signes dels temps” s’emet cada diumenge a les 10 del matí per TV3. Aquesta setmana tanca la temporada afegint-se a la commemoració del Tricentenari del 1714 parlant del paper de l'Església durant la Guerra de Successió i el setge de Barcelona.

Temàtica
Territori

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.