Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Lestonnac) La Companyia de Maria, que compta amb més de 400 anys d'experiència educativa, ha presentat Signa, el seu nou projecte educatiu. La proposta s’impregna d’un estil, d’un compromís i d’una visió de la Companyia de Maria que fan de Signa un sòlid projecte de transformació.

Signa situa l'alumne en el centre i posa el seu focus en l'aprenentatge. Les escoles es transformen en llocs on cada alumne troba el seu espai a través de la personalització, acompanyat per un docent competent i en continua formació que coneix les seves necessitats i fortaleses, que camina al seu costat exigint-lo i motivant-lo i on es cuida i valora la proximitat amb les famílies.

El projecte es va presentar la setmana passa amb els directors titulars de les 22 escoles Companyia de Maria Lestonnac de tota Espanya al CaixaForum de Madrid, centre social i cultural de l’Obra Social “la Caixa”. 

L'esdeveniment va comptar amb la presència de Mª Rosario Mariña Ríos, superiora provincial de la Companyia de Maria, representants de Escuelas Católicas i de la Universitat UNIR (Universitat Internacional de la Rioja, qui participarà en el procés formatiu del professorat) i diversos mitjans de comunicació.

Posteriorment, es farà la difusió a la resta de centres de la xarxa educativa Companyia de Maria Educació a la resta de continents. La Companyia de Maria, una de les primeres institucions educatives al país, continua impulsant una educació de qualitat al servei de la societat que pretén construir-se des dels valors més autèntics de la persona.

Signa neix valorant tot el que s’ha après del passat, i des del present, amb la mirada fixada en les possibilitats del futur, per seguir avançant. El nou model parla des del present i parteix de la concepció pedagògica de l’Educació Personalitzada perquè la solució educativa es basa en personalitzar l’educació ara i aquí.

Signa és: educació personalitzada, present, atenció a la diversitat, desenvolupament del talent, multilingüisme, transformació, creativitat, transcendència, una manera diferent de concebre l’educació i preparar els alumnes pel futur.

Durant la jornada, Iolanda López Iglesias, responsable de l’àmbit pedagògic de l’Equip de Titularitat de la província d’Espanya va ser l’encarregada de presentar el model i d’explicar el procés formatiu que es durà a terme a les escoles de la Xarxa de centres Companyia de Maria de Catalunya i de la resta de centres al territori espanyol i la resta de continents. La Companyia de Maria té quatre col·legis a Catalunya, Lestonnac Barcelona, MolletBadalona i Tarragona.

Diversos lemes resumeix el projecte SignaCMaria: Perquè les persones ens importen i creiem en els alumnes. Perquè confiem en les famílies i les seves fites. Perquè obrim les aules al món i més enllà.  Perquè donem resposta a la realitat sense oblidar qui som. Perquè connectem amb la comunitat per fer un món millor. Perquè aquest compromís és el nostre compromís. Tu ets el nostre motor.