Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Obra Social "la Caixa") La solidaritat es va disparar durant la Setmana Social de CaixaBank, de la qual es van beneficiar prop de 1.500 entitats socials de totes les províncies d’Espanya dedicades a l’atenció a col·lectius vulnerables, en especial persones en risc o situació d’exclusió social.

La Setmana Social, que va tenir lloc de l’11 al 19 de febrer a tot Espanya, va implicar com a voluntaris prop d’11.200 empleats de CaixaBank, la Fundació Bancària ”la Caixa” i CriteriaCaixa, entre ells més de 4.000 catalans. Per a vuit de cada deu treballadors, aquesta va ser la seva primera experiència en el Programa de Voluntaris, amb l’objectiu de conèixer de primera mà el treball que fan les entitats locals vinculades a l’Obra Social.

El 72 % de les més de 3.700 activitats es van dirigir a persones en risc d’exclusió social per causa de discapacitat, malaltia, addicció, pobresa, desocupació o marginació social deguda al seu origen. A més, es van desenvolupar iniciatives culturals i de respecte al medi ambient, i tallers lúdics per a infants i persones grans.

Aquest divendres, com a culminació de la Setmana Social, s’ha celebrat simultàniament una Trobada de Voluntariat a 12 ciutats espanyoles: Barcelona, Madrid, Sevilla, València, Palma, Santa Cruz de Tenerife, Pamplona, Bilbao, Màlaga, Burgos, Saragossa i Santiago de Compostel·la.

Aquests actes són un reconeixement a la figura del voluntari. En paraules del director general de la Fundació Bancària ”la Caixa”, Jaume Giró, que ha participat en l’acte central de Barcelona: «El voluntari és una persona activa, que actua amb generositat, i és solidari perquè té un alt grau d’empatia i se sap posar en el lloc dels altres. És un honor homenatjar avui les persones que simbolitzen aquest esperit altruista i saber que formen part del dia a dia de ”la Caixa”.»

En la trobada s’han escoltat els testimonis d’un voluntari de ”la Caixa” amb una llarga trajectòria de compromís amb el programa, un treballador que ha tingut el seu primer contacte amb el voluntariat durant la Setmana Social i una entitat participant en la iniciativa. Així mateix, s’ha reconegut la tasca feta entre una oficina de CaixaBank i una entitat local pel projecte social que han desenvolupat conjuntament, destacant-ne el caràcter pioner a l’hora d’oferir una solució a una necessitat social.

Durant la Setmana Social, es va convidar tots els voluntaris a compartir fotografies i vídeos de les activitats en les quals havien participat a través de les xarxes socials. Totes aquestes imatges, més de 2.500, s’han unit per formar un mosaic que s’ha mostrat per primera vegada a les Trobades de Voluntariat.