Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Per saber-ne més

Enllaços relacionats

(Arquebisbat de Tarragona) Abans del confinament que estem vivint sabíem que Internet i les xarxes socials eren importants en les nostres relacions personals i, de retruc, en l’exercici del nostre treball diari. Cada vegada més aquests nous mitjans s’han fet un lloc en les parròquies, les comunitats i en els diferents grups amb la voluntat de difondre l’Evangeli i motivar la participació de joves i grans.

Ara bé, pocs ens imaginàvem que aquests mitjans serien la finestra per on accediríem a les celebracions litúrgiques i, menys encara, de la Setmana Santa. Nombroses parròquies i arxiprestats han apropat aquestes celebracions als seus feligresos i feligreses fent-los costat des de la distància. També, des de la capella del Santíssim Sagrament de la Catedral, l’arquebisbe Joan Planellas ha presidit els oficis d’aquesta Setmana que han estat retransmesos per la pàgina web de l’Arquebisbat, per la seva pàgina de Facebook i el canal de Youtube com també, alguns d’ells, pel canal de televisió Tac 12. Totes aquestes retransmissions han anat a càrrec del Departament de Mitjans de Comunicació de l’Arquebisbat.

Més de 12.000 visionats

Fins a dia d’avui, des de l’Arquebisbat s’han retransmès un total de set celebracions —des del Diumenge V de Quaresma fins al Diumenge de Pasqua—, les quals han comptat amb més de 12.000 visionats entre la seva pàgina de Facebook i el canal de Youtube. Les celebracions més seguides van ser la del Dilluns Sant —Missa Crismal— i la Vetlla pasqual.

La pàgina web de l’Arquebisbat, des d’on també s’ha pogut accedir a les retransmissions, ha augmentat considerablement el número de visites des de l’inici del confinament. Tenint en compte només els dies de les retransmissions el web ha comptabilitzat prop de 19.000 visites més que en un dia qualsevol. Les visites també han augmentat notablement gràcies a d’altres iniciatives com les Visites espirituals a la Mare de Déu.

Properes retransmissions 

Els propers diumenges, dies 19 i 26 d’abril, diumenges II i III de Pasqua, respectivament, l’arquebisbe Joan Planellas presidirà aquestes celebracions dominicals, a les dotze del migdia, des de la capella del Santíssim Sagrament de la Catedral. Es podran seguir en directe pel web de l’Arquebisbat, la seva pàgina de Facebook i el seu canal de Youtube.