Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Galeria d'imatges

(Arquebisbat de Tarragona) L’arquebisbe Joan Planellas va conferir l’orde del diaconat al seminarista Albert Font Aldaz aquest diumenge, dia 27 de setembre, a la tarda, a la Catedral de Tarragona.

Van concelebrar-hi el vicari general de l’arxidiòcesi, Joaquim Fortuny; el rector del Seminari Pontifici de Tarragona, Josep Mateu; el rector del Seminari Major Interdiocesà, Javier Vilanova acompanyat de l’equip de formadors del SMI; el rector de la parròquia de Sant Joan Baptista de Tarragona on l’ordenand ha realitzat la seva etapa pastoral, Jordi Figueras; i d’altres preveres de l’arxidiòcesi.

En l’homilia, l’arquebisbe Joan, adreçant-se a l’ordenand, va demanar-li que fes de cor la voluntat de Déu i, ple de la seva caritat, servís tothom amb alegria, igual com serveix el Senyor. "Estimat Albert, hauràs de maldar perquè la Paraula de Déu no sigui únicament proclamada i reflexionada, sinó que arribi a la vida de les persones, que canviï la vida del creient i li aporti esperança i joia […]. Un primer efecte concret de la Paraula de Déu és la unitat i l’amor que creixen en aquells que l’escolten i l’acullen i, un segon fruit, és que aquest amor tendeix a escampar-se. […] Ens cal redescobrir aquesta obertura missionera", va dir.

Com és propi d’aquest ritu el nou diaca va manifestar la seva voluntat d’acceptar el ministeri i va prometre obediència a l'arquebisbe i als seus successors, es va prostrar al terra en una doble actitud d’humilitat i d’adoració tot cantant les lletanies dels sants, va ser revestit pels diaques Miquel Marimon i Andreu Figueras, amb l’estola en forma diaconal i la dalmàtica. Seguidament se li van lliurar els Evangelis i amb el bes de la pau, l'arquebisbe el va acollir com a col·laborador seu, gest que va realitzar, de manera simbòlica, amb la resta de diaques allí presents.

Una representació del Cor dels Amics de la Catedral, amb acompanyament d’orgue, van sostenir els cants de la celebració.

Albert Font: "Sabré què és servir per l’exemple dels meus pares"

Abans de cloure la celebració el nou ordenat va manifestar sentir una joia profunda "per sentir-se tant estimat per Déu i per aquest do immens que he rebut de mans de l'arquebisbe, a qui li agraeixo de cor". Tot i la dificultat de posar paraules al conjunt d’emocions que sentia en aquell moment, Albert Font va agrair l’assistència de tots els presents, de tots els que en algun moment de la seva vida han fet camí amb ell i, en particular, dels feligresos de Riudoms —el seu poble—, de l’alcalde i regidors del consistori riudomenc, dels formadors i companys del Seminari i, molt especialment, de la seva família.

Les paraules més emotives van anar adreçades als seus pares. "Aquell qui sóc és el resultat del treball i l’estima incansable dels meus pares. Sabré què és servir perquè ho he vist en ells", va manifestar.