Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Bisbat de VicEl concert “Oratori musical Episcopus. Diàleg Patriarcal” s’estrenarà el proper divendres, 14 de juny, a la basílica de Santa Maria la Major en una actuació inèdita, amb la Capella liberiana. L’actuació està organitzada pel Bisbat de Vic, en col·laboració amb la Direcció General d’Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya i la Delegació del Govern a Itàlia.

El proper 14 de juny, una seixantena de cantaires catalans –majoritàriament, de la zona d’Osona, l’Anoia i el Ripollès– interpretaran, per primera vegada, a la basílica de Santa Maria la Major de Roma, l’ “Oratori musical Episcopus. Diàleg Patriarcal”, un concert d’homenatge als bisbes Oliba i Torras i Bages, juntament amb la Capella liberiana de Santa Maria la Major. L’oratori musical està organitzat pel Bisbat de Vic, en col·laboració amb la Direcció General d’Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya i la Delegació del Govern a Itàlia; és gratuït i obert a tothom.

En concret, els cantaires provenen de les corals següents: Orfeó Vigatà de Vic, Cor d’Homes d’Osona, Capella de Santa Maria de Ripoll, Coral Ressons de Calaf, Coral Mare de Déu del Portal de Els Prats de Rei i la Coral Collserola de Vallvidrera.

El concert també comptarà amb la intervenció dels solistes: Albert Deprius (tenor), David Maria Gentile (baríton), Josep Pieres (baix) i Marta Valero (mezzosoprano).

L’ “Oratori musical Episcopus. Diàleg Patriarcal” és una obra musical religiosa original, composta per Valentí Miserachs (compositor i director), amb textos de l’escriptor i gramàtic català, Josep Ruaix (llibretista), ambdós del Bisbat de Vic.