Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(OHSJD) Aquest divendres 8 de març es celebra la solemnitat de Sant Joan de Déu. Per aquest motiu, Jesús Etayo, Superior General de l'Orde Hospitalari de Sant Joan de Déu, ha enviat un comunicat a la comunitat, que reproduïm a comunicació. "Quan tot just hem conclòs el LXIX Capítol General de l'Orde arriba la festa de Sant Joan de Déu, el nostre Fundador, motiu apropiat per a dirigir-vos a tots les meves primeres paraules i sobretot per enviar la meva felicitació i els meus millors desitjos de que tots celebrem amb molta alegria la solemnitat de nostre Patró.

Tots han seguit amb interès el Capítol General i les seves diferents sessions i etapes. Com sempre ha estat un moment fort de comunió i de fraternitat en l'hospitalitat, viscut amb molta intensitat i amb una permanent actitud de discerniment, albirant la llum del Esperit Sant i escoltant La seva veu, per donar resposta amb la màxima fidelitat a la missió que se'ns demana a l'Ordre.

El tema de la trobada capitular ha estat "Construint el futur de l'hospitalitat". És una cosa més que un títol. Implica una actitud dinàmica permanent per construir, per renovar, per viure en fidelitat, per donar respostes noves als temps nous. Per tant exigeix ​​construir botes noves perquè puguin recollir el vi nou de l'hospitalitat, que a més de ser el fonament de la nostra Casa, de la nostra construcció, és també el que l'omple de llum i de sentit.

En aquesta direcció i amb aquests objectius hem treballat a Roma durant més de tres setmanes, tractant de trobar les línies de futur per a la nostra Família de Sant Joan de Déu. segurament molts ja hauran estat informats en les Províncies i properament es publicarà el document conclusiu, amb alguns discursos i la programació per al sexenni que acabem d'iniciar.

Un moment molt especial i emocionant per a tots va ser l'Audiència privada que el Papa Francesc ens va concedir el dia 1 de febrer. Va ser un matí molt important perquè, a més de rebre la hospitalitat del Papa a la seva Casa i de poder compartir i fer-nos fotos amb ell, ens va dirigir un Missatge ple de llum i d'inspiració que, al costat de les Declaracions finals, formarà part i inspirarà el programa del Govern General en els propers anys.

El Missatge és curt però ple de llum i profunditat. És per llegir-lo i rellegir-lo, meditar en profunditat, pregar amb ell i compartir-lo amb els Germans i Col·laboradors. Els convido vivament a això. No hi falta la referència a Sant Joan de Déu, el nostre fundador quan diu: "Si us plau, no facin de la Orde Hospitalari un exèrcit tancat, un vedat tancat. Dialoguin, debatin i projectin junts, des les seves arrels, el present i el futur de la seva vida i missió, escoltant sempre la veu de tants malalts i persones que els necessiten, com ho va fer sant Joan de Déu: un home apassionat per Déu i compadit del malalt i del pobre ".

Tot un programa de vida, sota la guia de Sant Joan de Déu. Recordem les seves paraules: "Estimeu els nostre Senyor Jesucrist sobre totes les coses del món, ja que per molt que vós li estimeu molt més us estima Ell. Tingueu sempre caritat, perquè on no hi ha caritat no hi ha Déu, encara que Déu en tot lloc està "(Luis Baptista 15). Demano a Déu i convido a tots els membres de la nostra Família Hospitalària de Sant Joan de Déu tenir l'audàcia de viure apassionats per Déu i amb un cor que com el Bon Samarità es compadeixi davant de tota persona malalta, pobra i necessitada.

Iniciem un nou sexenni plens d'esperança i confiança en el Senyor i en tots els membres de la nostra Família. Tots els membres del nou Govern General donarem el màxim per seguir construint i fent visible cada dia l'hospitalitat de l'Evangeli que va encarnar com ningú Sant Joan de Déu. Són molts els reptes i les responsabilitats, però estem convençuts que comptem amb l'ajuda del Senyor, de Sant Joan de Déu i de tot l'Orde. En comunió i amb audàcia. En els propers dies el nou Govern General anirem a Granada per a posar aquest nou sexenni sota la protecció del nostre Fundador i per beure i inspirar-de la seva vida i de la seva exemple.

Com sempre en aquestes dates desitjo informar-vos del resultat de la campanya de l'any 2018 per al projecte de "Akassato (Cotonou), de la Província de Sant Riccardo Pampuri (Benín-Togo)" El total rebut ha estat de 305.451,73 euros, fruit de la solidaritat de tots, de manera que una vegada més us dono el meu més sincer agraïment.

Alhora us comunico que amb motiu del Capítol General obrim una campanya per ajudar a les nostres Obres de Veneçuela sota el títol: "Dinar Solidari Compartida", per atendre les necessitats de desnutrició de la població, especialment infantil. El recaptat fins a la data ascendeix a 100.000 euros. Hem pensat no obrir una nova campanya per 2019, sinó deixar oberta la de Veneçuela durant l'any, convidant-vos a seguir donant suport a aquest projecte a qui no han tingut oportunitat de fer-ho i fins i tot als que ja ho heu fet. Gràcies de nou per la vostra solidaritat i la vostra generositat amb els qui menys tenen.

Feliç festa de Sant Joan de Déu per a tothom. Que la seva passió i la seva dedicació als pobres i malalts ens estimuli a créixer i a seguir construint entusiasme i audàcia, el futur de l'hospitalitat a tota la nostra Família Hospitalària a l'inici d'aquest nou sexenni.

Units en el Senyor i en Sant Joan de Déu, rebeu una abraçada fraterna".