Pestanyes primàries

Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Maristes) L’ONG SED i l’Associació Gabella ha presentat el projecte “Igòtic, participant per un barri més just” a la Jornada “Barcelona educa per a la Justícia Global”. L’objectiu principal del projecte, emmarcat en el 25è aniversari de la Convenció dels Drets dels Infants, és oferir als infants que participen del Centre Obert Compartir (que gestiona l'Associació Gabella) i a les seves famílies un espai de participació en les estructures de decisió de l’Associació. És a dir, que a través del Consell d’Infants de l’Associació Gabella, es prenen decisions de manera conjunta i, amb aquest procés de democràcia directa i representativa, s’asseguren processos educatius significatius.

Des d’aquest punt de vista, en el qual es consideren els infants com a subjectes de drets, s’han fet diverses activitats amb els infants. En un primer moment, van ser els infants i joves de 10 a 18 anys els qui van participar del procés juntament amb l'equip educatiu, però a partir del curs 2016-2017 també hi han estat representades amb veu i vot les seves famílies i els infants entre 3 i 9 anys.

El projecte s’anomena “Igòtic” perquè descriu la relació entre els Individus (I) i el barri (gòtic). L’“Igòtic” ja fa un any que funciona amb èxit. La seva posada en marxa, a més, ha desencadenat un projecte d’Aprenentatge i Servei amb un col·lectiu en risc d’exclusió social. D’altra banda, el projecte va ser reconegut amb el Primer Premi Jean Baptiste-Montagne d’innovació i bones pràctiques, que concedeixen els Germans Maristes-Província l’Hermitage, a l’edició de l’any 2016.  

La Jornada “Barcelona educa per a la Justícia Global”, organitzada per la Direcció de Justícia Global i Cooperació Internacional de l’Ajuntament de Barcelona, té l’objectiu de visibilitzar els canvis que estan passant a la ciutat a partir de diverses experiències que tiren endavant escoles, ONGs i entitats socials.