Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Laura Mor -CR) Diuen que alçar els ulls al firmament és una experiència transcendent. Si el cel ve farcit d'estrelles, les preguntes es multipliquen. El proper dissabte 20 de juliol el patronat del Santuari Ecologic de Gallifa organitza una nova edició de la Nit dels Estels. Una proposta també per anar endins, des de la contemplació de la natura.

"Totes les activitats que plantegem són encaminades cap al sentit religiós, dins del món cristià, cap al més profund de la persona", explica Joana Villemur, presidenta del patronat del Santuari Ecològic de Gallifa. Entre la varietat d'iniciatives, "la Nit dels Estels entra dins d'aquesta visió del món i d'aquest sentit espiritual", explica.

Coincideix que el mateix 20 de juliol es commemoren els 50 anys de l'arribada de l'home a la Lluna. La Nit dels Estels comptarà amb una conferència d'Albert Morral, de l'Agrupació Astronòmica de Sabadell. La sessió s'allargarà en funció de les condicions meteorològiques. Si el cel és clar, hi haurà més marge per contemplar amb telescopi la lluna, els planetes, els estels, les galàxies, les constel·lacions.

Més enllà de la vessant formativa, la proposta també és una excusa per trobar-se i enfortir els vincles d'amistat. El Santuari de Gallifa, que va iniciar mossèn Josep Dalmau, manté un calendari d'activitats gràcies a una comunitat cristiana de base. Ho apunta Joana Villemur: "Parlem sobretot d'ecologia, d'aquí el nom del santuari, i tenim com a base la mística i profunditat de mossèn Dalmau".

El patronat, fundat el 1986, manté tres idees fonamentals: el cristianisme, l'ecologia i la catalanitat. Coincidint amb l'aniversari de la mort de mossèn Dalmau, fundador del Santuari de Gallifa, el proper 7 de setembre celebraran l'Atri dels Gentils. Una jornada de diàleg amb creients de les tres religions del llibre: judaisme, islam i cristianisme. "El Santuari vol ser un món obert a les religions" diu Villemur.