Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Bisbat Tortosa) Darrera xerrada del curs de Vida Creixent a Tortosa. Ha estat un cicle de tres xerrades sobre el tema de la santedat. La darrera xerrada, a càrrec de Joan Bajo, consiliari diocesà del Moviment, ha tingut lloc a l’Espai Patronat de Tortosa aquest dimecres.

La primera xerrada del curs va ser sobre “La persona gran cridada a la santedat en si mateixa”; la segona “La persona gran cridada a la santedat en la comunitat; i la tercera, “La persona gran cridada a la santedat a través del servei”. Aquesta realitat de la santedat la fa palesa el papa Francesc en l’Exhortació Apostòlica “Gaudete exsultate”(Alegreu-vos-en i celebrem-ho).

El servei ha de ser expressió de l’amor entregat sota la mirada del Senyor. Què hem de fer per arribar a ser bons cristians? La resposta és senzilla: fer cadascú, dins les seves possibilitats, el que diu Jesús en les Benaurances. El papa Francesc, en el capítol III de l’Exhortació Apostòlica assenyala que les benaurances són el carnet d’identitat del cristià, el camí per arribar a la santedat.

El servei s’ha de viure a partir de la humilitat, sabent reaccionar amb pau quan arriba alguna humiliació. Amb bon humor, vivint amb alegria, de tal manera que sense perdre el realisme de la vida, el cristià ha de viure amb un esperit positiu i esperançat. En el si de la comunitat, lloc de la presència del Ressuscitat que la santifica segons el projecte del Pare. També amb discerniment que en l’etapa de la vellesa no consisteix en un autoanàlisi i una introspecció egoista, sinó una veritable sortida de nosaltres mateixos vers el misteri de Déu.

També la persona gran ha de viure en actitud de: pregària, paciència, resistència, dolcesa, valentia… Donar-se és una bona teràpia per a la santedat. I per dur a terme una entrega generosa hi ha uns determinants: Vigilància, cal estar desperts i confiats; fe, que s’expressa en la pregària, adoració sagramental, celebració de l’Eucaristia, vida comunitària; activitat missionera i totes aquelles actituds que ens ajuden a ser millors cristians.

Unes bones propostes per a la persona gran i la societat actual serien: Fermesa, paciència i mansuetud (GE 114). Alegria i sentit del bon humor (GE 122). Energia, fervor i empatia evangèlica (GE 129). Vida de comunitat (GE 141) En constant oració ( GE 157).

Han acabat les xerrades trimestrals de formació, però tancaran el curs de Vida Creixent amb una trobada a nivell de diòcesis el dia 1 de juny.