Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Companyia de Maria) Santa Joana de Lestonnac va fundar la Companyia de Maria l’any 1607, primera congregació religiosa dedicada a l'educació de les nenes. Més de 400 anys del seu llegat apostòlic que perdura arreu del món. El 15 de maig de 1949 va ser canonitzada per Pius XII. Santa Joana va ser una dona avançada al seu temps i en tot moment va ser capaç de donar respostes noves a noves situacions.El seu llegat i el seu esperit es manté avui en dia en una missió conjunta de religioses i laics en diferents obres socials, plataformes educatives i, principalment a les escoles Lestonnac.   

Davant la inesperada situació provocada per aquesta pandèmia mundial en la qual estem immersos va sorgir la resposta de celebrar conjuntament aquesta festa de la Companyia de Maria. Els equips de pastoral de les escoles Lestonnac van preparar una celebració en directe pels més petits amb l’aportació d’ofrenes i amb una acció de gràcies plena de ball, cançons, dibuixos i veus dels més petits. La celebració central va consistir en participar, cadascú des de casa seva, en una eucaristia presidida pel jesuïta Enric Puiggròs sj. Va ser moment per agrair tot el seu llegat i per donar-nos una nova empenta per seguir sembrant la bona notícia i seguir allargant la mà de manera compromesa en les realitats educatives i social per construir un món més just i fratern.

Un moment molt especial es va viure quan Rita Calvo odn com a Mare General va començar a recitar el Parenostre i diverses persones representant a tots els presents es van unir a una sola veu amb els idiomes de tota la Província. També la comunió va ser un moment àlgid per agrair a totes les comunitats de religioses tot el que són i tot el que signifiquen. Donant gràcies per ser aquesta presència viva d'un Projecte Apostòlic meravellós i una felicitació especial en aquest dia tan emotiu.

Més de 2500 connexions que simbolitzen la unió de cors d'aquesta gran família Lestonnac. Finalment, els més atrevits van realitzar un joc en línia anomenat Escape Game que va donar un toc lúdic a la jornada. Més de 4000 connexions per passar-ho bé amb jocs i preguntes sobre la vida de Santa Joana.