Vés al contingut
Catalunya Religió

(Centre de Pastoral Litúrgica) L’aplicació per als sistemes Android i iOS de la Litúrgia de les Hores i litúrgia diària del Centre de Pastoral Litúrgica incorpora, en la nova actualització, la memòria lliure de sant Pau VI, papa, recentment inscrit en el Calendari Romà General, del 29 de maig.

Els textos d’aquesta memòria són bàsicament la lectura segona de l’Ofici de lectura i l’oració conclusiva del mateix Ofici, de Laudes i de Vespres. Els textos en català inserits a l’aplicació són en la versió “ad interim” aprovada pels bisbes de les diòcesis de parla catalana, en espera de l’aprovació definitiva per la Santa Seu.

Un altre exemple d’inscripció al Calendari Romà General fa dos anys és la memòria obligatòria de la Benaurada Verge Maria, Mare de l’Església, l’1 de juny. També en el seu moment es van incorporar a l’aplicació de la Litúrgia de les Hores tots els textos propis.

La decisió de crear una aplicació on contenir la litúrgia diària i la Litúrgia de les Hores, “oració pública de l’Església” (VD 62), s’ha confirmat com un encert. Entre altres elements positius com seria la comoditat de tenir-la a l’abast amb un sol clic, aquesta és una eina eficient també per tenir al dia les incorporacions al calendari litúrgic i propi dels sants de les Esglésies locals.

Donatiu voluntari per mantenir l’app

La voluntat de les institucions impulsores de l’app sempre ha estat la d’oferir una eina gratuïta a preveres, religiosos i religioses, laics i laiques. Ara bé, des de l’aplicació hi ha la possibilitat de fer un donatiu per ajudar al seu manteniment i actualització. "Volem agrair els donatius rebuts perquè mostren que es valora aquest instrument com a necessari per a la “difusió en el Poble de Déu” (VD 62) de la Litúrgia de les Hores i la litúrgia diària" afirmen.

Temàtica
Institucions

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.