Vés al contingut
2 Catalunya Religió dl. 23/11/2015
Galeria d'imatges

(CR) Sant Julià de Lòria va tornar a ser de nou capital de la música i la fe. El fred i la neu no van impedir que Canòlich Music repetís l’èxit de la convocatòria. Teràpia de Shock i la cançó “Sense tu” van tancar dissabte a la nit el festival Canòlich Music, després de moltes hores de concerts i de pregàries, d’activitats a l’entorn de l’expressió i la música. Aquest divendres i dissabte el festival celebrat a Andorra per tercer any consecutiu ha aplegat joves de Barcelona, Rubí, Pàmies (Arièja francesa), Tarragona, de diferents punts del bisbat d’Urgell. La trobada a Sant Julià de Lòria es va obrir dissabte amb l’Artista Convidat, DJ Andy Hunter amb les primeres pregàries poc convencionals, a ritme de música electrònica i va engrescar els joves. També ha estat l’ocasió d’escoltar noves propostes a través del concurs de joves valors “Dona’t a conéixer”, pel qual van passar joves de moltes de les escoles, grups d’escolta i d’amics que s’havien desplaçat des de diferents indrets.

El moment central va ser la missa celebrada dissabte. L'Eucaristía va reunit els joves, pares, infants i avis a l'entorn d'un altar rodó, gran i ampli, en una celebració presidida pel rector de Sant Julià i delegat d'Ensenyament, Pepe Chisvert. Els joves van participar en diferents parts de la missa, en les lectures, en l'homilia-pregària -a càrrec de 15 joves a l'escenari, que van fer reflexió sobre cinc temes-, l'ofertori i l'Acció de Gràcies. Un dels moments més intensos va ser durant la pregària que van preparar els joves procedents de Pamies per les víctimes a París i la demanda de pau. El bisbe d’Urgell, Joan-Enric Vives, al final de la missa va encoratjar els joves a viure i estar presents amb el signe dels valors cristians en les coses petites de cada dia, a tenir coratge i a mantenir viva la seva fe, la clau per superar els reptes que se’ls presentaran. La missa va ser retransmesa en directe en streaming i Lòria TV.

Els Delegats de Joventut i d'Ensenyament del bisbat d’Urgell, Lluis Plana i Pepe Chisvert, al capdavant de l'equip organitzador, han fet un balanç molt satisfactori, per la bona qualitat dels grups participants i la gran acollida dels joves, i per la constància de presència des de la pregària matinal fins el concert de cloenda a la nit, en la que músics i assistents van tenir molts moments de complicitat.

L'organització del Canòlich Music ja ha començat a pensar en la propera edició, i els músics participants han mostrat la seva satisfacció per la gran professionalitat del muntatge musical i d’il·luminació de la carpa i per la qualitat humana de la seva acollida.

Entre les activitats altres moments significatius va ser la sessió al ritme de música electrònica hiperactiva amb el DJ Andy Hunter, que també va canviar el registre i han fet una estona d'aprofundiment i de reflexió. A l'església es van llegir titulars impactants de diaris per conduir a ens sobre les persones que hi ha darrera les coses que passen i com ser solidaris i compassius com ensenya Jesucrist.

El concurs "Dona't a conéixer", també ha estat un dels al·licients importants pels joves participants pel reconeixement de nous valors. Bona part dels grups que hi participen proven sort per primera vegada, gaudint d'un muntatge musical i de llum de gran qualitat que rarament està disponible per a ells.

A la web de la bisbat d’Urgell es poden trobar més detalls, imatges i vídeos del festival. 

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Imatge
Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.