Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Sagrada Família) Sant Jordi és la diada de la cultura a Catalunya per excel·lència. El fet que coincideixi amb el Dia Mundial del Llibre fa que aquesta festa internacional se sumi a la tradició catalana de regalar una rosa i un llibre com a símbol d’amor i fraternitat. Icona mundial des de Barcelona i referent cultural, arquitectònic i patrimonial de la humanitat, la Sagrada Família vol viure enguany un Sant Jordi diferent amb una programació d’activitats per apropar el somni de Gaudí a la ciutadania.

La celebració de la Diada de Sant Jordi a la Sagrada Família començarà el dia 22 amb una visita a la Basílica fora de l’horari habitual. A partir de les 20.30 h, el temple obrirà les seves portes per oferir una visita exclusiva a la llum del capvespre als guanyadors del sorteig que hem celebrat avui entre tots els que han respost la pregunta llançada al compte de la Sagrada Família d’Instagram. Sagrada Família va preguntar qui és l’autor de l’escultura del sant Jordi que hi ha al Jubé: Josep Maria Subirachs. Entre tots els que van contestar la pregunta des del passat dia 11 s'han sortejat un total de 160 entrades dobles.

El recorregut d’aquesta visita especial inclourà l’accés al Jubé, a 10 metres d’altura. La barana del Jubé estarà guarnida amb roses vermelles i els visitants podran veure de prop l’escultura de sant Jordi que hi ha sobre ella, de 3 metres d’alçària i obra de Subirachs.  Les visites es realitzaran en quatre torns diferents, entre les 20.30 i les 21.15 h, i tindran una durada aproximada de 45 minuts.

Jordis, Jordines, Jorges i Georgines 

Juntament amb aquesta visita, la Sagrada Família i la Casa Museu Gaudí també volen commemorar Sant Jordi i oferiran la possibilitat de visitar aquests espais a tots aquells que celebren el seu sant en una diada tan assenyalada. Així doncs, el Dia de Sant Jordi, de 10 a 20 h, el temple i la que va ser residència de Gaudí al Park Güell oferiran l’accés gratuït i sense necessitat de reserva a tots els Jordis, Jordines, Jorges i Georgines que vulguin visitar-la.