Vés al contingut
Catalunya Religió

(CS) Catalonia Sacra inicia aquest dissabte 16 de març a Barcelona le s activitats de l’agenda cultural d’aquest 2019. La Dra. Núria Gil conduirà una visita guiada per conèixer l’església de Sant Joan de Gràcia. Aquesta activitat començarà a les 11 del matí i és proposada per l’Arquebisbat de Barcelona en el marc d’aquesta programació que aquest any proposa unes 40 activitats per conèixer i difondre el patrimoni cultural d’arrel religiosa.

Sant Joan de Gràcia es troba en el cor d’aquest barri i està situada en l’emplaçament de l’antiga torre de la Virreina, de la qual encara conserva algun vestigi. L’església va ser construïda entre el 1874 i el 1884. L’edifici d’exterior sobri, seguia els models historicistes característics del gust del moment i en el seu interior amaga una autèntica joia modernista, la capella del Santíssim de Francesc Berenguer, amic i col·laborador d’Antoni Gaudí.

En aquesta visita de Catalonia Sacra es podrà descobrir la història de la parròquia i les diverses vicissituds que han sofert els seus murs, la Setmana Tràgica o la Guerra Civil Espanyola. Així mateix es podrà conèixer la seva riquesa arquitectònica i ornamental, ja que tant el temple com la capella del Santíssim conserven un ampli repertori d’arts decoratives (esgrafiats, mosaics, vitralls, forja...) executades pels principals artífexs del modernisme.

Activitats per donar a conéixer el patrimoni català

L’agenda cultural de Catalonia Sacra es visualitzarà aquest 2019 amb prop d’una quarantena de visites, itineraris, conferències... L’agenda es va presentar el 20 de febrer en un acte a la Basílica de la Sagrada Família de Barcelona. Els deu bisbats amb seu a Catalunya impulsen per vuitè any aquesta programació que de març a octubre visualitzarà i difondrà la riquesa i diversitat del patrimoni d’arrel religiosa. Els actes es reparteixen en 20 comarques de Catalunya i una del País Valencià.

Les activitats de Catalonia Sacra i Dertosa Sacra* tornen a posar en relleu la importància i la diversitat d’un grapat d’obres cabdals de l’art català que hi ha arreu de l’àmbit dels 10 bisbats, amb conferències i visites guiades a elements destacats del patrimoni amb valor afegit, bé sigui perquè no s’ofereixen regularment, bé sigui per la rellevància dels ponents.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.