Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Sant Joan de Déu) La Plataforma SOM Salut Mental 360º, seguint la dinàmica iniciada abans d’estiu, recuperarà al setembre les trobades digitals centrats en la COVID-19 i el seu impacte en la salut mental de la societat. Els webinars van dirigits, entre d’altres, a persones amb experiència en salut mental, ciutadania en general, professionals de la salut i de serveis socials, famílies i xarxa de suport, entre d’altres. Les inscripcions ja estan obertes.

El cicle tindrà lloc els dimarts de setembre, a raó d’una sessió per setmana, començant l’1 de setembre i acabant el dimarts 29, de sis a set de la tarda. La primera sessió tractarà sobre ‘Cuidar i cuidar-se. Com afrontar el retorn a l’activitat assistencial’ i comptarà amb Antoni Calvo, director de la Fundació Galatea, Ramon Santesmasses, infermer en Unitat de Cures Intensives al Consorci Sanitari de l’Anoia, Gemma Morales, auxiliar d’infermeria de la Fundación Instituto San José.

La segona sessió, el dia 8, abordarà ‘El retorn a les aules’ amb Sheila González, investigadora en desigualtat educativa del departament de Sociología de la UAB, com a moderadora; i amb María Bilbao, directora d’ESO i Batxillerat dels Jesuïtes de Casp, Pep Gonzaléz, pare d’en Bernat, alumne de 4t de primària de l’Escola Montalbà de Preixana. ZER Riu Corb, i Irene Quílez, estudiant de 4t d’ESO, de ponents.

La coordinadora del Centre de Psicoteràpia Barcelona SSM, Roser Cirici, moderarà la sessió del dia 15, sobre ‘El sofriment amagat: La violència intrafamiliar’. Comptarà amb la participació com a ponents de Dolors Rodríguez, infermera i antropòloga, professora de l’Escola d’Infermeria de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut, i membre de la Comissió de Maltractaments i Salut (CMIS) del COIB, Universitat de Barcelona, i Mar Álvarez, psiquiatra del programa TEVI en el Centre de Salut Mental infantojuvenil de Cornellà, i de l’Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona.

La quarta sessió, el dimarts 22, tractarà sobre si ‘¿Anem cap a una societat més solidària?’, amb Diana Casellas, responsable de l’Àmbit de Sensibilització i Educació de Solidaritat Sant Joan de Déu, de moderadora; i de ponents, Carlos Javier Hernández, de l’Àrea de Desenvolupament Solidari, de la cúria provincial Bètica de l’Orde Hospitalari de Sant Joan de Déu, Marta Coromina, psiquiatra, coordinadora CSMA Castelldefels, CSMA Gavà, CSMA Viladecans i ADI Delta Litoral, del Parc Sanitari Sant Joan de Déu, i també amb un representant de la Fundació Glòria Soler.

Finalment, dimarts 29 de setembre parlaran sobre ‘Els invisibles: persones en risc d’exclusió social’ amb Salvador Maneu , director de Sant Joan de Déu Serveis Socials-Barcelona, de moderador; i de ponents, Salvador Busquets, director de Càritas Diocesana de Barcelona; Sonia Fuertes, comissionada d’Acció Social de l’Ajuntament de Barcelona, Alba Corral, treballadora social del programa Primer la llar de Sant Joan de Déu Serveis Socials-Barcelona.